kalan fileointiharjoitukset tuottavat jo tulosta! kovin priimaa fileetä ei ihan vielä synny |
Siikaa punajuurten ja kapristen kera
(neljälle)
500 g siikafileetä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
pari rouhaisua valkopippuria myllystä
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
1 dl kuutioitua punajuurta (ei mitään säilykettä, itse keitettyä tai paahdettua!)
2 rkl kapriksia (huuhtele enimmät suolat pois!)
1 sitruuna lohkoiksi leikattuna
tilliä
Mausta siikafileet sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna graavautua 15 minuuttia. Kuumenna paistinpannulla öljy, nosta fileet pannuun ja alenna lämpöä. Paista fileitä pari minuuttia molemmin puolin, paksumpi kala ottaa kauemmin aikaa. Siika on kypsää kun liha on kauttaaltaan valkoista, kurki tarvittaessa veitsellä paksuimman kohdan keskeltä- älä ylikypsennä liian kuivaksi! Sulata voi kattilassa ja lämmitä siinä punajuuret ja kaprikset. Nosta fileet lautasille ja annostele kalan päälle punajuuria ja kapriksia. Koristele tillillä ja sitruunalohkoilla. Kyllä ne ruottalaiset näköjään kalan päälle ymmärtävät..
uunin hellässä lämmössä paahdetut pikkupunajuuret ovat parhaita |
PS. Lukuisa joukko herkkuja punajuurireseptiä blogin syövereistä koottuna tähän:
marinoidut paahdetut punajuuret
punajuuri-filotaikinakolmiot
punajuuriterriini
punajuuri-kikhernepihvit
punajuuri-soijapihvit
punajuuritahna leivälle
punajuuripyörykät
tofu-punajuurikeitto
punajuurihilloke joulutorttuihin tai muualle
punajuuri-vuohenjuustopiiras
punajuurisalaatti seesampaneroidulla fetalla
punajuurisuklaakakku kahdella tapaa
punajuuri-suppilovahvero-ohratto
raitajuuri-vuohenjuustosalaatti
Tämähän on loistavaa - erinomainen resepti tarjolla ja lukuisia punajuurireseptejä mistä valita lisää. Kiitos :)
VastaaPoistaPaluu juureksiin on tähän vuodenaikaan varmin tapa saada hyvää ruokaa. Ihana annos!
VastaaPoistaMeidän taloudessa juureksia syödään niin paljon pitkin vuotta, ettei senkummempaa "paluuta" onneksi tarvi tehdä:) Mutta kyllä vaan maistuvat esim. nuo punajuuret juuri tähän aikaan vuodesta paljon paremmille kuin lopputalvesta, jolloin porkkanatkin tuntuvat kauhean puisevilta!
VastaaPoista