25.11.2010

Raitajuuri vuohenjuustosalaatissa

Sarjassamme pieniä ihmeitä ruokakaupassa: näyttää punajuurelta mutta väri on hieman vaaleampi. Ja kotimaisiakin vielä! Mitä ihmeitä nämä ovat? 

eivätpäs olleetkaan punajuuria nämä

Pussin kyljessä luki raitajuuri, ja koska tuote oli tutuhkoa nimeä lukuun ottamatta minulle uusi ja ihmeellinen, kannoin sen välittömästi kotiin. Raitajuuri on kuin onkin lähes saman makuinen kuin punajuuri, mutta huomattavasti hauskemman värinen ja maultaan hieman miedompi. Virittelin näistä piparminttukarkin näköisistä pikkujuureksista salaatin jossa vastamakupareina pelasivat makeat sipulit, kirpeä sinappikaali ja lempeä vuohenjuusto. Ihanaa! Ja voi miten kaunista!

 erilaisia lohkoja/siivuja/kuutioita leikkelemällä saa hirmuisen kauniita raitapintoja

Raitajuuri-vuohenjuustosalaatti
(2 pientä annosta)
100g pehmeää vuohenmaitojuustoa
1 tl sitruunamehua
mustapippuria
150g raitajuuria (kuorittuina) ohuina siivuina
1 (banaani)salottisipuli renkaina
1 valkosipulinkynsi ohuina siivuina
1 tl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
vajaa 1dl vettä
ripaus suolaa
 jäävuorisalaattia
rucolaa

Sekoita ensiksi vuohenmaitojuustoon sitruunamehu ja hieman mustapippuria. Anna maustua sillä välin kun valmistat raitajuuret. Kuullota salottisipulia öljyssä, lisää valkosipuli, hunaja ja loraus vettä ja anna karamellisoitua ruskeiksi. Lisää loppu vesi ja raitajuuret ja hauduta kannen alla puolikypsiksi, nosta sitten kansi pois ja kuumenna vielä hetki jotta neste haihtuu. Raitajuurien on tarkoitus jäädä vielä purtaviksi, ei pehmeiksi. Asettele raitajuuret ja sipulit salaattipedille ja lusikoi päälle vuohenjuusto.

yksinkertaisesti herkullista

1 kommentti:

  1. Nyt sain eka kertaa tietoa raitajuuresta,ajattelinkin sen olevan punajuuren makuinen koska näkö viittaa punajuureen.Täytyypä hyödyntää ruoanlaitossa,samalla saa veikeän ilmeen ruokiin.

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...