väriä elämään |
Aloo gobi lantusta ja tofusta
(neljälle)
3 rkl rypsiöljyä
1 tl mustia sinapinsiemeniä (tavallisetkin käy, niitä voi laittaa vähemmän)
pieni keltasipuli hienonnettuna
200 g lanttua pieninä kuutioina
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 1/2 tl garam masalaa
muuutama kypsä tomaatti pilkottuna
2 tl hienonnettua/raastettua tuoretta inkivääriä
suunnileen kilon painoinen kukkakaali
2 tl hunajaa
paketti kylmäsavutofua kuutioituna
reilu desi vettä
Kuumenna öljy kannellisessa kasarissa, lisää sinapinsiemenet ja kuumenna kannen alla kunnes siemenet alkavat poksua hauskasti. Lisää sitten öljyyn lanttu ja sipuli ja paista kunnes sipuli alkaa ruskistua. Lisää seuraavaksi kasariin kurkuma, juustokumina, korianteri ja garam masala ja paista hetkinen. Lisää sitten tomaatit, inkivääri ja kukkakaali, jonka kukinnot on eroteltu ja varsi pilkottu. Kypsennä muutama minuutti ja lisää viimeiseksi tofu, hunaja ja vettä. Kypsennä kannen alla kunnes lanttu ja kukkakaali ovat kypsyneet. (Jos kasarin pohjalle on jäänyt liikaa nestettä, kypsennä sapuskaa viimeiset minuutit ilman kantta.)
Tykkään kanssa tuosta Löytöretki-kirjasta, kun siitä löytyy aina uusia hauskoja lähestymistapoja ihan tavallisille aineksille kuten porkkanalle tai kaalille.
VastaaPoistaMulla on myös saman sarjan Löytöretki Kiinan keittiöihin- sitä on tosin tullut lueskeltua paljon vähemmän, ehkäpä siinä olisikin seuraaviin kokkailuihin inspiraation lähdettä!
VastaaPoista