Kokeilin aikaisemmin keitellä porkkanasta hilloketta ja totisesti ihastuin sen hämmentävään makuun! Riemastuin näin ollen valtavasti myös huomatessani Kotimaiset Kasvikset Ry:n reseptin joulutorttujen juurestäytteestä. Punajuurta hilloksi! Mahtavaa! Ohje on siis suoraan Kotimaiset Kasvikset Ry:n käsialaa, lisäsin siihen vain pikkuisen vaniljasokeria.
hammastikut pitävät tortut kasassa ilman munavoitelua |
Hillon väri on aivan mielettömän kauniin joulunpunainen! Maku muistutti pahaa-aavistamattomien koemaistajien mielestä jotakin karviaismaista, kumpikaan testaajista ei kuitenkaan arvannut epäillä punajuuria tai porkkanoita. Hyvää! Erilaista! Hauskaa!
hämärässä valossa väri on syvän punainen |
Juureshillo
4 keskikokoista porkkanaa
3 pientä punajuurta
vettä
1 dl sokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raasteena
4 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus pomeranssinkuorta
ripaus jauhettua neilikkaa
3 pientä punajuurta
vettä
1 dl sokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raasteena
4 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
ripaus pomeranssinkuorta
ripaus jauhettua neilikkaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl perunajauhoja
vaihtelua mansikkahillolle (jota meillä käytetään joulutortuissa) |
Pese, kuori ja kuutioi juurekset ja keitä kattilassa niukassa vedessä kypsäksi. Kaada vesi pois, soseuta juurekset sauvasekoittimella ja mausta. Lisää perunajauho ja kuumenna sose kattilassa kunnes se kiehahtaa. Sekoita sosetta kuumennuksen aikana hiljalleen. Sose maistuu myös paahtoleivän päällä, ehkäpä kokeilen sitä myös hillosilmäksi jogurttiin..
tomusokerin makeus pehmentää juurevan hillon vahvuutta |
NEROKASTA! Tätä täytyy ehdottomasti kokeilla!
VastaaPoistaWau, todella hauska täyte!
VastaaPoistaOuti/Keittiökameleontti
Tämä tekee juuresten syömisestä totisesti entistäkin helpompaa! (Eikä nyt pikkujouluaikaan mietitä ollenkaan sokerin tai voitaikinan haittapuolia..)
VastaaPoista