kiitokset kuvasta halloweenjuhlan emännöijälle |
Aivokakku salmiakin ystävän makuun
4 dl ouzoa tai muuta anisviinaa jossa on liotettu turkinpippurirouhetta
4 dl kermaa suht löysähköksi vatkattuna, jätä puoli desiä vaahdottamatta
12 liivatelehteä
4 rkl tomusokeria
Kuumenna puoli desiä kermaa ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut, kuivahkoiksi puristellut liivatteet. Yhdistä kermavaahto, tomusokeri, liivatekerma ja ouzo. Tue aivomuotti pyyhkeen tai muun avulla suureen kulhoon, öljyä se miedolla ruokaöljyllä kuten auringonkukkaöljyllä ja kippaa kermamassa siihen. Anna hyytyä vähintään neljä tuntia kylmässä. Hytkyttele muottia, auta tarvittaessa reunoista terävällä veitsellä ja kumoa aivot tarjolle.
isoilla hampailla saa syötyä enemmän aivoja |
Hyytävää pyhäinpäivää!
On kyllä hämmentävän aidon näköinen lopputulema ;-) Juhlaan sopivan karmea ulkonäkö!
VastaaPoistaTosi mainio juhlakakku, mistä tuollaisen vuoan saa? Kermasta ja turkinpipurista tulee varmaankin myös aika aito harmaa värikin tuohon. Vaatii vaan hyvää huumoria syöjiltä!
VastaaPoistaTSIISUS!
VastaaPoistaKerro millä kulmilla liikut pimeän tullen, niin pysyn sieltä pois:))
VastaaPoistaNoilla hampailla on myös helpompi syödä alkoholia kuin yrittää juoda sitä ilman pilliä;)
VastaaPoistaAivomuotti löytyi Bake and Party -verkkokaupasta, mikäli oikein muistan- se on ihan vain hyytelöaivoille tarkoitettu, eli ei kestä paistamista.