yks kokille, toinen ruokaan |
Olutgranita
(graniittan valmistuksen ohjeistus luntattu kirjasta "Le Cordon Bleu- Keittotaidon Akatemia")
pullollinen (5 dl) Shneider Weisse Unser Aventinus -olutta
2 dl kylmää vettä
90 g sokeria
Valmista sokeriliemi sokerista ja kylmästä vedestä mittaamalla sokeri ja vesi paksupohjaiseen kattilaan ja sekoitellen hyvin miedolla lämmöllä niin kauan, kunnes sokeri on liuennut. Kun sokeriliemi on täysin kirkas ja kiteetön, lisää lämpöä ja anna liemen kiehua sekoittamatta minuutti. Anna jäähtyä. Yhdistä kylmä olut kylmään sokeriliemeen (sokeriliemen voi kaataa siivilän läpi, jos sokeri on alkanut jo kiteytyä kattilan reunoille) ja nosta seos pakastimeen. Sekoittele jäätyvää seosta haarukalla mahdollisimman usein jäätymisen aikana siten, että graniittaan syntyy kauniit ja pienet jääkiteet. Hommaan voi käyttää myös jäätelökonetta.
ilman sokerilientä olut ei jäätyessään kiteydy näin kauniisti |
Kannattaa huomioida, että oluen alkoholi hidastaa jäätymistä, ja jäätynytkin granita sulaa hyvin nopeasti lasiin. Tarjoiluastiat kannattaa siis laittaa vaikkapa pakastimeen hetkeksi jottei granita ehdi sulaa ennen pöytään kantamista. Ja jos tuo edellä mainittu vehnäbock maistuu, kannattaa myös maistaa Aventinuksen jää-bockia, mahtavan lämmittävää talvijuomaa!
Jes :) Tätä väliruokaa testailtiin itsenäisyyspäivän aattona ruokakekkereissä. Tarkoitus oli tarjoilla se väliruokana alkukeiton ja pääruoan välissä, mutta jäähdytysaika ei ollut riittävä. Herkku oli jokseenkin hyhmettynyt ennen jälkiruokaa ja nautimme hieman yllättäen tätä banaanilta maistuvaa olutsohjoa syvistä jälkiruokakipoista :) Ihan huippua, tätä varmasti teemme vielä joskus uudestaan! -emmi
VastaaPoistaAlkujälkiruoka! Nerokasta! Tajusin muuten justiin että tätä jäi meidän pakastimeen pieni kipollinen- tiedänpähän mitä syön tänään iltapalaksi;)
VastaaPoista