mukavan kiinteitä, mutta silti sisältä mehevän pehmeitä linssipihvejä |
Kasvispihvit linsseistä, auringonkukansiemenistä ja porkkanoista
(12 kpl)
2 dl auringonkukansiemeniä (kuorettomia)
1/2 dl rypsiöljyä
1 keskikokoinen sipuli (n. 100 g) hienonnettuna
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2-3 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
1 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1-2 tl suolaa
6 dl vettä
3 dl punaisia linssejä (huuhdo siivilässä ennen käyttöä)
muutama porkkana (n. 350 g) hienona raasteena
2 rkl sokerijuurikaskuituhiutaleita (Fibrex) (tai hieman reiluummin korppujauhoja)
3 kananmunaa
auringonkukansiemeniä koristeluun
ilman stanssia pehmeän linssimassan muotoilu voi olla hieman haastavaa |
Paahda auringonkukansiemenet uunissa leivinpaperin päälle levitettynä kauniin vaalean ruskeiksi (200 asteessa viitisen minuuttia). Anna siementen jäähtyä ja aja ne sitten rouheeksi tai jauheeksi yleiskoneella tai vastaavalla. Kuumenna rypsiöljy kattilan pohjalla ja paista siinä hienonnettu sipuli kullanruskeaksi. Lisää valkosipuli, inkivääri, kurkuma ja juustokumina, sekoita hetki ja kaada kattilaan vesi, suola ja linssit. Keitä kannen alla hiljalleen 10 minuuttia. (Jos linssi"puuroon" on jäänyt paljon nestettä, keitä vielä hetki koko ajan sekoitellen ilman kantta, jotta mahdollisimman suuri osa nesteestä haihtuu.) Sekoita linssiseokseen rouhitut auringonkukansiemenet, porkkanaraaste ja fibrex. (Anna fibrexin turvota hetki, ja lisää sitä tarvittaessa mikäli massa jää liian löysäksi.)
palsterimuussi ja lehtikaali maistuvat mahtavilta yhdessä |
Maista pihvimassaa tässä vaiheessa ja lisää tarvittaessa suolaa tai muita mausteita. Sekoita taikinaan viimeiseksi kananmunat ja muotoile stanssin avulla massasta pihvejä leivinpaperin päälle. Ropsauta pihvien koristeeksi vielä paahtamattomia auringonkukansiemeniä. Paista pihvejä 200 asteisessa uunissa n. puoli tuntia. Pihvit maistuivat varsin hyvin reilulla oliiviöljylorauksella maustetun palsternakkamuussin ja hunajatilkkasella makeutetun, paistetun lehtikaalin kanssa, eivätkä kaivanneet mitään kastikettakaan. Toisen kierroksen saatan tosin syödä jonkun sitruunalla maustetun smetanasoossin kera.. Eiköhän se flunssakin näillä eväillä ala taittua!
Linssejä ja intialaisia mausteita. Nami, varmasti hyvää! Täytyypi kokeilla.
VastaaPoistaTässä intialaiset mausteet eivät oikeastaan maistu intialaisille- auringonkukansiementen paahtuneen pähkinäinen maku jää nimittäin eniten dominoivaksi! Inkivääriäkin lykkäsin kylkeen lähinnä helpottamaan kurjaa flunssaa:)
VastaaPoistaOnpas mojovan näköisiä. Jos siemeniä vaan löytyy niin laitetaan kokeiluun!
VastaaPoista