Avoke toivoi nimpparipäivälliseksi sinihomejuustoista punajuuri-jauhelihavuokaa. Herkkuahan se on, mutta herkkuihinkin kyllästyy. Niinpä toteutin toiveen hieman erilaisessa muodossa: punajuurta, jauhelihaa ja sinihomejuustoa löytyy tästäkin ruoasta, mutta usean tunnin hauduttelemisen sijaan ruoka valmistuu nopeammin. Ja hyvää on tämäkin!
vaihtelua lihapullille |
Punajuuripyöryköiden ohje löytyi Kotimaiset Kasvikset Ry:ltä, kun taas sinihomejuustokastike on mallia ”jämät hyötykäyttöön”. Ja pyöryköistä saa helposti myös kasvissyöjälle sopivia!
salaatissa persimonia ja sinappinen vinaigrette |
Punajuuripyörykät
400 g naudan jauhelihaa tai tummaa turvotettua soijarouhetta
n. 300g punajuurta
n .40g sipulia
1 muna tai munan tilalle: 1dl maustamatonta (soija)jogurttia ja 2tl perunajauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua salviaa
n. 300g punajuurta
n .40g sipulia
1 muna tai munan tilalle: 1dl maustamatonta (soija)jogurttia ja 2tl perunajauhoja
1 dl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
1 tl kuivattua salviaa
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
mustapippuria myllystä
Kuori punajuuret ja sipuli. Raasta oikein hienoksi raasteeksi ja sekoita munan, seesaminsiementen ja mausteiden kanssa. Yhdistä jauhelihan kanssa ja muotoile pyöryköiksi leivinpaperin päälle. Paista 225 – 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. (Jos käytät jauhelihan sijaan soijarouhetta, turvota soija paistinpannussa: paista kuiva soijarouhe tilkassa öljyä ja lisää vasta sitten pikkuhiljaa kasvisliemi- soijasta tulee mehevämpää!)
ennen uunia |
Kylmä sinihomejuustokastike
200g kermaviiliä
2 rkl majoneesia
50 g sinihomejuustoa
2 tl viskisinappia (tai dijon tms)
hyvää myös kasvisten dippikastikkeena |
Murusta sinihomejuusto ja yhdistä muihin aineisiin. Anna tekeytyä jonkin aikaa jääkaapissa, tarjoile kylmänä kuumien punajuuripyöryköiden ja raikkaan salaatin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!