herkkujen herkku |
Mesimarjabavaroise/ Vadelmabavaroise
2 dl maitoa
1 kananmuna
1 rkl liivatejauhetta (käytin 3 tai 4 liivatelehteä, unohdin jo..)
200 g mesimarjahilloa paseerattuna (käytin makeutusjauheella makeutettuja metsävadelmia paseerattuna)
3,5 dl kermaa vaahdotettuna
Yhdistä maito, muna ja liivat ja kypsennä vesihauteessa kunnes seos on vaahtomaista ja saostunut. (Vatkasin maitoa ja munaa vesihauteessa ja lisäsin kuumentuneeseen vaahtoon liotetut liivatelehdet) Jäähdytä seosta kylmävesihauteessa silloin tällöin sekoittaen lähes hyytymispisteeseen. Lisää joukkoon mesimarjasose ja lopuksi vaahdotettu kerma. Hyydytä annosvuoissa. (Ison annoksen voi hyvin hyydyttää isossa rengasvuoassa ja leikkoa siitä sitten sopivia annospaloja.)
jälkkäriviinin vahvat aromit sopivat imelälle valkosuklaalle |
Valkosuklaasabayonkastike
2,5 dl marsalaviiniä
70 g sokeria
3 keltuaista
3 dl kermaa
250 g valkosuklaata
250 g valkosuklaata
Yhdistä viini, sokeri ja keltuaiset ja kypsennä kastikepohjaksi vesihauteessa kunnes se on saostunut. (Vispasin kastikepohjaa koko ajan, joten lopputulos oli kuohkea ja vaahtomainen saos.) Jäähdytä. Sulata valkosukaa kermassa ja jäähdytä hieman. Yhdistä kastikepohja ja valkosuklaa-kermaseos ja jäähdytä kylmäksi. (Tässäkin kannattaa käyttää vispilää jotta valmis kastike on hieman vaahtomaista.)
sabayon maistuu myös ilman bavaroisea marjojen tai hedelmien kanssa |
Seuraa blogiani Bloglovinin avulla
Kuinka paljon valkosuklaata tarvitaan?
VastaaPoistaUps, miten onnistuinkaan unohtamaan sen pääainesosan! Anteeksi, korjasin virheen, eli 250g!
VastaaPoista