Vaihteeksi yritys vähähiilarisempaan leivontaan: näkkileipää. Päätin kokeilla tehdä jotakin rouskuvaista sosekeiton seuraksi pelkistä siemenistä ja pähkinöistä. Ihan toimiva idea, mutta käyttämäni siemenvalikoima maistui hieman liian pellavaiselle, eli seuraavaan erään pienennän pellavansiementen määrää ja lisään mukaan jotakin rasvaisempaa pähkinää kuten makadamia-pähkinöitä. Siemenkeksit toimivat hyvin myös energiapitoisen pikkuvälipalan korvikkeena jos ei pelkkiä pähkinöitä halua napsia.
maistuis varmaan takapihan tiaisillekin |
Siemenkeksit
90g kuorimattomia seesaminsiemeniä
40g kokonaisia pellavansiemeniä
60g auringonkukansiemeniä
40g kurpitsansiemeniä
50g hasselpähkinäjauhoa
1 muna
pari ruokalusikallista vettä
suolaa
Vispaa munan rakenne rikki ja sekoita siihen kaikki siemenet & pähkinät. Lisää vähän kylmää vettä ja maun mukaan suolaa. Mauksi voi toki lisätä myös kuminaa tai aniksen siemeniä.
Muotoile massasta ohut levy leivinpaperille (onnistuu kosteilla käsillä tai muovikelmun ja kaulimen avulla) ja paista n. 10min 180 asteessa. (Levyn päälle voi myös ripotella sormisuolaa ennen uuniin laittamista) Leikkaa heti uunista nostamisen jälkeen annospaloiksi terävällä veitsellä.
vaivatonta leivontaa |
Purjo-kukkakaalisosekeitto
250g purjosipulia
1rkl rypsiöljyä
1 suuri valkosipulinkynsi
450g kukkakaalia
5 dl vettä
2,5 dl kermaa (tai soijakermaa tms)
1 tl kuivattua meiramia
ripaus maustepippuria
ripaus suolaa
Freesaa purjosipuli rypsiöljyssä oikein pehmoiseksi (mitä pidempään ja miedommalla lämmöllä, sen makeampaa on lopputulos!), lisää valkosipuli ja sekoittele kunnes valkosipulikin on saanut ihan pikkuisen väriä. Lisää kukkakaali ja vesi ja keitä kunnes kukkakaali on täysin pehmennyt. Surauta sauvasekoittimella sileäksi, lisää kerma ja mausteet ja keittele hiljakseen vielä kymmenisen minuuttia. Tarkista suolaisuus ja tarjoile siemenkeksien kanssa.
nopeaa arkiruokaa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!