12.11.2010

Hunajainen mustikka-raakasuklaa

Suklaan tekeminen on älyttömän helppoa! Ei tarvita muuta kuin oikeat raaka-aineet, kraanasta tiskialtaaseen laskettua kuumaa vettä vesihauteeksi ja joku sopiva muotti, esim. silikoninen jääpalamuotti. Suklaan tekemisen perusraaka-aineet ovat rasva (kookosöljy ja/tai kaakovoi), kaakao (jauheena), makeutus (hunajaa, sokeria, steviaa, agave-siirappia..) sekä halutut sattumat (pähkinät, siemenet, kaakaopapu”nibsit”, tuoreet tai kuivatut marjat ja hedelmät, keksinmurut, goji-marjat, marmeladit, hillot jne). Variointimahdollisuuksia on lukemattomia!

rouhittua kaakaopapua huhmareessa menossa vielä hienommaksi

Valmis suklaa on todella täyteläistä ja suklaista, ei ollenkaan sellaista imelää maitosuklaata jossa kaakaota on todellisuudessa todella vähän. Kaakaon maku tulee myös todella voimakkaasti esille, eli jos ei tykkää kaupan tummasta suklaasta, ei todennäköisesti pidä tästäkään. Mutta jos tumma suklaa maistuu niin oioi millaiset sävärit tästä herkusta voi saada! Minullakaan ei yleensä ole mitään ongelmia vetäistä kerralla koko maitosuklaalevyä, mutta raakasuklaa tyydyttää suklaanhimon yhdellä ainoalla palasella, uskomatonta mutta totta.

Jos ihmettelet mitä ovat kookosöljy ja kaakaovoi, tai miten raakakaakaojauhe eroaa vaikkapa kaakaojuomajauheesta tai tummasta kaakaosta, lue lisää Raakasuklaa.com –sivuilta tai esim. CocoVi:n kaakaotuotesivuilta.

jäisenä lisätyt mustikat jäävät suklaan sisään ihanan mehukkaiksi yllätyksiksi

Tulevaa isäinpäivää silmälläpitäen valmistin tällä kertaa makeampia konvehteja mustikoista.

Hunajainen mustikka-raakasuklaa
(yksi jääpalamuotillinen eli 16 isoa konvehtia)

0,75dl neitsytkookosöljyä
1,25dl kaakaovoita raasteena
1dl raakakaakaojauhetta
n.0,5dl mustikkahunajaa (maun mukaan, oma makuni on imelään kallellaan..)
n.1dl pakastemustikoita
(kaakaopapuja rouheena)

mustikat jäisiä ja sokeroimattomia - etualan valkea köntti on kaakaovoita

Sekoita kookosöljy, kaakaovoi, kaakaojauhe ja mustikkahunaja sulaksi suklaamassaksi kuumassa vesihauteessa. (Käyttämäni mustikkahunaja sisälsi pelkkää hunajaa ja kuivattua mustikkaa hiutaleena) Homma onnistuu ihan hyvin kattilassa jonka laitat tiskialtaaseen jossa on kraanasta valutettua kuumaa vettä! Jos haluat lisätä purtavaa, murskaa huhmareella muutama kaakaopapukin sekaan. Kaada suklaaseosta suklaamuotti puolilleen, itse käytin tähän silikonista jääpalamuottia. Ripottele jäätyneitä mustikoita suklaaseen ja kaada mustikoiden päälle vielä lisää suklaamassaa. Pistä pakastimeen tai vaikka takapihan pöydälle pikkupakkaseen jähmettymään. Kun massaan on lisätty jäisiä mustikoita, se jähmettyy melkein saman tien, muuten hommassa kestää vähän kauemmin.

jääpalamuotti paremmassa käytössä!

4 kommenttia:

 1. Lähtikö ne suklaat suosiolla irti muotista? Olen nähnyt syötävän nättejä kohvehtimuotteja kaupoissa ja niitäkin hiplannut innokkaasti, mutta vielä jättänyt ostamatta. Monenlaisia jääpalamuotteja kyllä löytyy ja nyt talvella melkein turhanpantteina, jotenkin talvella ei vaan ole jääpalantarvetta samaan tahtiin kuin kesällä:)

  VastaaPoista
 2. Hyvin lähtivät, ainoastaan osassa konvehdeissa hunaja oli laskeutunut muotin pohjalle ja jätti konvehtin pintaan sellaisen tahmaisen pinnan. Kun olen tehnyt näitä ilman hunajaa, pinta on jäänyt tasaisen kiiltäväksi ja kauniiksi! Silikonia kun saa vedettyä irti kuin hansikasta, muovisesta kovasta muotista suklaan kaivaminen tuskin onnistuisi..

  VastaaPoista
 3. Moi! Sori pilkunnussinta mut tuollainen raakasuklaahan ei ole ihan oikeaa suklaata nähnytkään. Suklaan tekemisen perusraaka-aineet on kaakaovoi, kaakaomassa, sokeri, ehkä emulgaattorina soijalesitiini ja maitosuklaassa toki maitojauhe. (Ihan oikeat suklaakonvehdit tehdään koviin muotteihin.) Mut: kiva blogi, keep going! ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan oikeassa Anni olet! Ja kun tuossa on vielä osa kaakaovoista korvattu kookosrasvalla, pitäisi ehkä puhua kuorrutussuklaakkeesta tai ehkä ihan vaan kaakaonameista? Vähän sama kuin kutsuisi jauhelihapihveiksi juttuja joissa on vain hienonnettua nahkaa ja jänteitä.. ;)

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...