Jamie Oliver esittelee kirjassaan ”Alastoman kokin onnenpäivät” (Wsoy 2004) maidossa kylvetetyn broilerin. Olen aiemmin käyttänyt uunissa kypsytettyihin siivekkäisiin jogurttia mutten vielä koskaan maitoa. Hiukkasen Jamien ohjetta muokkaamalla syntyi kylpevää tipua myös tässä keittiössä. Alkuperäinen ohje sisälsi salviaa, jota ei ikäväkseni löytynyt tuoreena eikä kuivattunakaan(!) yhdestäkään kolmesta(!) kotia lähimpänä olevasta ruokakaupasta – timjami sai siis kelvata. Lisäkkeen virkaa toimittivat sitruksiset uunikasvikset meiningillä ”mistä ihmeestä tänne jääkaappiin on jäänyt perunaa ja nuo tomaatit alkavat kohta kyllä nahistua”.
herkullista kylpymaitoa tuli lusikoitua lautaselle kuvaa enemmänkin |
Broileria maitokylvyssä
(kolmelle)
3 broilerin koipireittä
suolaa ja mustapippuria
n. 50g voita
n. 1rkl oliiviöljyä
kanelitanko
2 sitruunan kuoret suikaleina
2 yksikyntistä valkosipulia neljään osaan leikattuna
kourallinen tuoretta timjamia
n. 5dl kevytmaitoa
Hiero broileriin suolaa ja pippuria ja ruskista kasarissa voin ja öljyn seoksessa kauniin väriseksi. Kaada rasva pois, ja kaada broilerien päälle maito sekä muut aineet. Siirrä kasari uuniin (ilman kantta) 200 asteeseen noin tunniksi, valele maidosta pilkistäviä broilerin osia maidolla niin usein kuin viitsit (lintu on kypsää kun sisälämpö on 70 astetta).
ja kannattaa muistaa vahtia ettei nahka kärtsähdä.. |
Sitruunaiset uunikasvikset
muutama peruna
muutama porkkana
paprika
pari tomaattia
kuorittu sitruuna pieninä palasina
rypsiöljyä
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
eikä muuten kaipaa suolaa! |
Sekoita mausteet öljyyn, anna öljyn maustua sillä välin kun pilkot kasvikset. Pyöräytä kasvikset mausteöljyssä ja kypsennä uunissa 200 asteessa yhtä aikaa kanan kanssa.
toimisi oikein hyvin ilman perunaakin |
Broilerista tuli mukavan pehmoista ja maitoliemi oli ihanaa! Aterian pehmoiseen hapokkuuteen sopi varsin hyvin todella sitruksinen witbier Blanche de Bruxelles.
seinän väri hämää - oikeasti olut on sitruunan väristäkin! |
Kikherneet maitokylvyssä
Herkullista lientä jäi pari desiä tähteeksi: poistin siitä suurimmat sattumat ja kylvetin siinä seuraavan päivän pikapäivälliseksi freesattua sipulia ja kikherneitä. Lorauksella kermaa ja muutamalla tuoreella timjaminoksalla rikastettuna kik-hernesoossi oli ehkä jopa parempaa kuin broileri!
kikherneet kylvyssä |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!