vielä löytyi pakastimesta viime kesän aarteita, mukana myös vapun jämäsitruunat |
Kaikkein näppärin ja monikäyttöisin ruoanlaittovehje sekalaisten maito- ja soijatuotteiden hävikin ehkäisemiseen on ehdottomasti blenderi. Kun pakastimeen on vielä muistanut jemmata edellisen kesän marjoja, ja/tai jääkaappiin on mennyt unohtumaan myös jokunen sitrushedelmä, uhkaavasta ruokahävikistä syntyy äärimmäisen helposti ja vaivattomasti superterveellistä smoothieta aamiaiseksi ja/tai välipalaksi. Seuraavalla reseptillä syntyvä pirtelöinen on myös älyttömän hyvää tehojuomaa ennen tai jälkeen iltalenkkeilyn- ja maistuupa mokoma myös sen verran terveelliseltä, että vaikutus on varsin piristävä vaikkei sieltä sohvalta jaksaisikaan nousta mihinkään..
minttu oli jo hiukkasen ylikasvanut ja kuolemaisillaan |
Tofu-smoothie
(n. 1,5 litraa)
300 g (paketti) pehmeää maustamatonta tofua (tilalla voi käyttää vaikka maitorahkaa)
5 dl soijamaitoa (tilalla voi käyttää mitä tahansa muuta maitoa/ maitoketta)
600 g marjoja (tässä mustikoita ja mustaherukoita)
2-3 sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
kourallinen tuoretta minttua (varretkin voi käyttää)
2-3 rkl hunajaa (tai muuta makeutusta maun mukaan)
sitrushedelmistä käytetään kuorikin |
Surauta ainekset blenderillä sileäksi ja kuohkeaksi pirtelöksi. Paksuutta voi säädellä nesteen määrää muuttelemalla. Ja jos settiin kaipaa kuitulisää, mukaan voi vallan hyvin ropsauttaa pari lusikallista leseitä, seesamin- tai pellavansiemeniä tai vaikkapa mantelijauhetta.
Voih, tämäkin haluaisi minttua pirtelöönsä. Kuulostaa hyvältä. Soijatuotteita tai kauramaitoja en ole koskaan osannut käyttää/ostaa kun ei ole ollut erikoista syytä. Pitäisi kokeilla.
VastaaPoistaVasta pirtelöä hörsittyäni huomasin mintussa (jota siis leikkelin pirtelööni) kiipelevän muutaman pikkuruisen lehtikirvan! Noh, sainpahan aamiais-smoothieen pientä proteiinilisää;) Pitäisi ehkä vaihtaa postauksen otsikoksi kirva-smoothie..
VastaaPoistaNuo soija- ja kasvismaidokkeet ym. ovat oikeasti pelastus: esim. kauramaito säilyy huoneenlämmössä tolkuttoman pitkään ja siitä tulee ehdottomasti paras lettutaikina! Ei meilläkään yleensä sen kummempaa syytä ole ollut niiden käyttöön kuin pitkät päiväykset:) Toki ihan boonusta myös suht. pätevät ravintosisällöt!