12.4.2011

Pasha

Muistin sitten lopulta hankkia myös rahkaa, korintteja ja kananmunia, joten julkaistakoon nyt se perinteisempikin pashan resepti- olkoonkin hieman tylsää, mutta aivan älyttömän herkullista! Olen joskus kokeillut myös keittämällä valmistettavaa pashaa, mutta omaa makuani miellyttää eniten tällainen helppo ja konstailematon rahkaherkku. Jos kaipaa tähän jotakin raikasta, kannattaa raastaa sekaan hyvin pestyn appelsiinin kuori ja hienontaa massaan mukaan vaikkapa muutamia säilykemandariineja. Eikä tätä välttämättä tarvitse edes valutella pashamuotissa, hyvää tämä on ihan annoskupista sellaisenaankin syötynä! (Jopa armas puolisoni joka jostain käsittämättömästä syystä nirsoilee rusinoiden ja rahkan suhteen "maistoi" tätä valtavan kulhollisen = todistetusti tämä on siis varsin syömäkelpoista.)

lusikalla saa kauniin koristellisen pinnan (=pasha ei irronnut muotistaan ihan strömsölaisittain)

Pasha
(resepti suoraan Kotiliedestä)
(ja itsehän tein suoraan tupla-annoksen ihan vain kahdelle hengelle)

250 g maitorahkaa
100 g pehmeää voita
1 kananmunan keltuainen
1 dl sokeria
2 dl kermaa vaahdotettuna
3 tl vaniljasokeria
1 rkl sitruunamehua
2 rkl rouhittua mantelia
2 rkl korintteja

Vaahdota voi ja sokeri vaahdoksi, lisää sekaan myös muut ainekset. Lusikoi massa joko sideharsolla vuorattuun pashamuottiin, tai oikein tiheään siivilään. Anna valua seuraavaan päivään. Kumoa valunut pasha vadille ja nauti se pääsiäiskynttilöiden valaisemien pääsiäiskukkasten huumaavan keväisen tuoksun ympäröimänä. 

kaupunkilaisen pääsiäisvalkean virkaa toimittavat tuikut

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...