suomalaista superruokaa! |
Lehtikaalikeitto
(suunnilleen kolmelle)
150 g lehtikaalta hienonnettuna (alkuperäisessä reseptissä 3 oksaa)
1 rkl rypsiöljyä
1 punasipuli hienonnettuna
2 tl fenkolin siemeniä
3 rkl vehnäjauhoja (käytin mantelijauhetta)
1 litra kasvislientä (käytin fondista tehtyä kasvislientä 8dl)
1 dl ranskankermaa
ripaus suolaa
2-3 rkl punasipulia hienonnettuna
kärsivällisempi esteetikko ei sotkisi ranskankermaa näin |
Kuullota kattilan pohjalla rypsiöljyssä hienonnettu punasipuli yhdessä fenkolin siemenien kanssa. Ripottele sekaan vehnäjauhot ja lisää kattilaan kasvisliemi koko ajan vatkaten. (Käytin vehnäjauhojen tilalla mantelijauhoja: manteli ei suurusta keittoa vehnäjauhojen tapaan, joten nesteen määrää kannattaa pienentää sopivan paksuuden saamiseksi) Kiehauta ja lisää hienonnettu lehtikaali, keitä 5 minuuttia. (Surautin valmiin sopan sauvasekoittimella hienommaksi: näin vehnäjauhosuuruksen puuttuminen ei haitannut, vaan sopasta tuli ilmankin sopivan sakeaa). Tarjoile valmis soppa punasipulilla ja ripauksella suolaa maustetun ranskankerman kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!