20.1.2011

Seesamipaneroitu feta, punajuuria, selleriä ja porkkanaa

Tulitikunohuita suikaleita rouskuvia vihanneksia ja juureksia, suolaista venyvää juustoa rapeaksi paistetulla kuorella ja pikkuriikkisen makeaa kastiketta kokoamaan kaikki ihanat maut yhteen. Ei ollenkaan paha yhdistelmä erilaisia tekstuureita ja makuja!  Tarjolla siis seesaminsiemenillä leivitettyä feta-juustoa ihanan rapealla salaattipedillä. Kiitos mainiosta vinkistä Karppaus ja perhe –blogille!

alin juustopala paistui turhan viileällä pannulla hieman liian lötköksi

Rouskuva salaattipeti punajuurista
(kahdelle)

pari reilua kourallista erilaisia salaatteja
1 porkkana
1 pienehkö punajuuri
1 iso lehtisellerin varsi
1 kevätsipulin varsi
3 tl hyvää oliiviöljyä
0,5 tl balsamietikkaa
0,5 tl hunajaa
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä

Pese ja kuori juurekset huolellisesti. Leikkaa porkkana, punajuuri, selleri ja kevätsipuli tulitikun ohuiksi suikaleiksi. Asettele kauniisti salaatin päälle. Sekoita nopea kastike öljystä, etikasta, hunajasta ja ripauksesta suolaa, pirskottele salaattiin ja rouhaise perään hieman mustapippuria. Kun salaattipeti on valmis, paista päälle seesaminsiemenillä paneroitua feta-juustoa.

salaatin herkullisuuden salaisuutena ohuen ohuet juurekset

Seesaminsiemenpaneroitu feta-juusto

50-100g salaattijuustoa per ruokailija
kananmuna kevyesti vatkattuna
kuorimattomia seesaminsiemeniä
öljyä/voita

Leikkaa juusto suunnilleen kalapuikon kokoisiksi palasiksi, kastele kauttaaltaan kananmunaan ja kierittele seesaminsiemenissä. Paista öljyssä/voissa suhteellisen kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes pinta on rapsakka ja juusto alkaa vähäsen pehmetä. Tarjoa välittömästi! Kalapuikkoa suuremmat palaset olivat minun taidoilleni turhan hankalia paistettavia ja hajosivat viimeistään siinä vaiheessa kun yritin nostella niitä pannulta pois. Ohuemmat juustoviipaleet paistuvat kauneimmiksi, mutta itse pidin eniten isommista paloista joissa juusto jäi vielä keskeltä hieman kiinteämmäksi.

7 kommenttia:

  1. Voiko joku tälläinen olla vielä terveellinen ruoka? Aivan järkyttävän hyvää. Viimekesänä söin cashewpähkinälläpaneroitua fetaa ruisburgerina. Sesamista tulisi varmaan parempi maku :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä! Sitä jaksaa aina yllättyä miten jotkut "mauttomaksi laihduttajan kituuttamis-ruoaksi" kuvittelemansa raaka-aineet (=lehtiselleri) voivatkaan taipua herkuiksi! Ja sekin on kumma miten esimerkiksi porkkana on raastettuna niiin tylsää, mutta tommoisina tulitikkuina maistuu gourmeelle! Itseäänkin voi näköjään huijata monella tapaa..

    VastaaPoista
  3. Siis ihana tuo sinun salaatti!!
    Varmasti sopii tää feta tuohon.
    Ei ole tullut mieleenkään käyttää raakaa punajuurta...
    Ja nyt sain vielä uuden leikkurin lahjaksi, jolla saisi ohuita tikkuja!!
    Siis ostoslistalle tämän ohjeen aineet :)
    Ihana blogi!!

    VastaaPoista
  4. Kannattaa valita pieniä punajuuria raakoina syötäviksi! Voi olla tietty tuuripeliäkin, mutta itselläni isommat ovat maistuneet raakoina vähän turhan puisevilta ja multaisilta..
    Raaoista punajuuristahan oli syksymmällä pientä polemiikkia ruokamyrkytyksiin liittyen- kannattaa lukaista Eviran tiedote aiheesta. Punajuurista ei kuitenkaan silloin mitään pöpöjä löytynyt, eli rohkenen edelleen syödä näitä raakoinakin!

    VastaaPoista
  5. Aivan, entä kevyt ryöppäys?
    Vai vieköhän se heti sen maun...
    Lämpimään salaattiin voisi kokeilla pika kuumennusta rasvassa.
    Punajuuret on jo ostettu. Mutta ei ole jaksanut vielä tehdä kuin pikaisia tuttuja ruokia..
    On ollut kiirettä meillä :)

    VastaaPoista
  6. Ei se maku lähde mihinkään! Olen itsekin yleensä kypsentänyt puolikypsiksi noita salaattipunajuuria - jos ryöppää niin keitinveteen kannattaa toki laittaa tilkkanen etikkaa säilyttämään kirkkaat värit.

    VastaaPoista
  7. Kiitos vinkistä!! Tuo oli ihan uusi, tuo etikan lisäys :)
    Aina oppii uutta kun surffailee :)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...