17.1.2011

Lämmin päärynä-vuohenjuustosalaatti

Päärynät ovat ihanan hienostuneessa makeudessaan ärsyttäviä hedelmiä. Ne kun ovat yleensä ostettaessa vielä turhan raakoja, mutta kypsyvät salakavalasti makeaksi mössöksi heti kun silmä välttää. Tätäkin salaattia tein kaksi kertaa, ensimmäisellä kerralla päärynä möhjööntyi lämmetessään lähes hillokkeeksi ja vasta toisella kerralla ei-ihan-niin-kypsä päärynä tarjosi sellaisen suutuntuman joka alkusalaatissa enemmän miellytti. Kaiken kaikkiaan tämä salaatti on varsin hauskaa vaihtelua ainaisille kasvihuonekurkuille ja –tomaateille. (Resepti Glorian ruoka&viini –lehdestä 2/2007)

petinä rucolan lisäksi muitakin salaatteja

Lämmin päärynä-vuohenjuustosalaatti
(neljälle)

2 kypsää päärynää
1 rkl voita
1 rkl silputtua tuoretta inkivääriä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
¼ tl jauhettua kanelia
¼ tl jauhettua neilikkaa
¼ tl jauhettua kardemummaa
suolaa
½ tl sitruunamehua

2 ruukkua rucolaa
150g vuohenjuustoa
1 granaattiomena

Kuori ja lohko päärynät, poista siemenkota. Kuumenna voi pannussa ja paista siinä päärynöitä ja inkivääriä kunnes päärynät alkavat pehmetä ja saavat kauniin värin. Lisää etikka, hunaja ja mausteet ja hauduttele kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää ripsaus suolaa ja tilkkanen sitruunamehua. Asettele lämpimät päärynät salaattipedille, murustele päälle vuohenjuustoa ja kruunaa herkku rubiininpunaisilla granaattiomenan siemenillä.

eläköön toinen puolisko joka osaa käydä kukkakaupoissakin!

Juomaksi maistelimme sameaa Wieninger Hefe Weissbier –vehnäolutta. Ei mikään kummoinen ruokakauppalöytö sellaisenaan nautittavaksi, mutta maistui oikein hyvin makean hapokkaan salaatin parina. Itse olen tykännyt parittaa melkein salaatin kuin salaatin jonkun sopivan kirpsakan witbierin kanssa, jossa vehnäoluelle tyypillinen banaanisuus ei ole liian dominoivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...