29.1.2011

Hunajaglaseeratut siitakesienet lohelle


Hah. Jos totta puhutaan, niin tämän piti oikeastaan olla hunajainen sienikastike kirjasta ”Maailman parhaat kastikkeet” (Farrow, Gummerus 2004). Huolimatta reseptin suhteellisen tarkasta noudattamisesta, lopputulos ei ollut lainkaan kastikemaista. Maut olivat kuitenkin kohdallaan! ”Kastikkeen” mainittiin sopivan erityisen hyvin rasvaiselle kalalle, joten illalliselle paistettiin pikaisesti parilapannulla kirjolohta, kesäkurpitsaa ja paprikaa. Hunajaa ja balsamiviinietikkaa kiiltävät siitakesienet ja lohta imarteleva vehnäolut tekivät ateriasta varsin juhlavan, huolimatta kastikkeen kastikkeettomuudesta.. Luulen että paistinpannuni kävi turhan kuumana, joten kaikki nesteet ehtivät haihtua taivaan tuuliin sen sijaan että olisivat jääneet pannulle herkulliseksi kastikkeeksi. Ja yrittäessäni estää vähiäkin kastikkeita haihtumasta pannulta, viereisellä pannulla tirissyt lohikin ehti tietysti kypsyä pikkuisen liikaa.. (Voih kun olisikin se kaasuliesi tuon sähkölieden kaveriksi!)

pikaruokaa

Hunajainen sienikastike/ hunajaglaseeratut siitakesienet
(neljälle pikkuannokset)

200 g siitakesieniä
2 rkl auringonkukkaöljyä
1 rkl sitruunamehua
muutamia timjamin oksia (ripaus kuivattua timjamia)
2 rkl vaaleaa hunajaa
4 rkl balsamiviinietikkaa
2 rkl ruohosipulisilppua (kevätsipulin varsisilppua)
suolaa ja pippuria (mustapippuria, vain hippunen suolaa)

Paloittele sienet tasakokoisiksi paloiksi, kuumenna öljy paistinpannussa ja paista sieniä koko ajan sekoitellen viitisen minuuttia. Ota pannu pois levyltä ja lisää sitruunamehu, timjami, hunaja ja etikka ja keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia kunnes kastike on siirappimaista. Lisää ruohosipuli, suola ja pippuri ja kypsennä vielä minuutin verran. Tarjoa kuumana.

harkituilla ruokajuomilla juhlan tuntua

Lohen, hunajaisten sienten ja oliiviöljyllä kiillotettujen pariloitujen kasvisten kanssa maistui oikein mainiosti samea ja hedelmäinen vehnäolut Paulaner Hefe-Weissbier.

2 kommenttia:

  1. Sitä kaasuliettä olen himoinnut itsekin n. viimeiset 10 vuotta. Joku kaunis päivä vielä... :) Tai jos oikein ryhdytään tekemään vaatimuksia, niin oma tupa, johon mahtuu niin kangaspuut, iso pirtinpöytä levittää kankaita, lankoja ja kaavoja, erillinen hella-alue saippuan ja kasvivärjäyksen tekoon, leivinuuni ja seinillä tarpeeksi hyllytilaa kirjoille ja langoille. *haaveilee*

    Nyt saippuanvalmistus ja värjäys pitää tehdä vain lyhyen aikaikkunan sisällä maalla, ei voi spontaanisti keitellä sieniä ja sotkea lipeän kanssa, pyh.

    VastaaPoista
  2. :D Lisäisin tuohon listaan vielä "voi puhdistaa lähes painepesurilla" -laitoskeittiön, kunnon maakellarin ja muita sellaisia näppäriä mukavuuksia!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...