28.1.2011

Maitokiisseli


Mikäköhän siinä on ettei meillä tule oikeastaan koskaan syötyä sellaisia perinteisiä jälkiruokia tai välipaloja kuten marjarahkaa, kiisseleitä tai puuroja? Ihan itseäni muistuttaakseni postaan nyt klassisen ”jääkaapissa on liikaa maitoa joka vanhenee” –herkun: vaniljakiisselin. Lisäämällä soppaan raastettua tummaa suklaata tai kaakaojauhetta, herkku muuntuu suklaakiisseliksi. Kumma miten pakastemustikatkin maistuvat makean kiisselin kanssa niin paljon paremmilta kuin vaikkapa kaurapuurossa..

yksinkertainen ON kaunista


Vaniljakiisseli
(neljälle)

1 l maitoa
½ dl sokeria
vajaa 1 dl maissi- tai perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
(suklaakiisseliin lisää 3 rkl tummaa kaakaojauhetta ja 3 rkl sokeria)


Sekoita kylmään maitoon jauhot ja sokeri, keitä varovasti paksuksi. Kun keitos alkaa olla sopivan paksua, keittele vielä hyvin hellästi minuutin verran. (Oikeaoppiset keitto-ohjeet kannattaa tarkistaa peruna- tai maissijauhopaketin kyljestä..) Lisää lopuksi vaniljasokeri ja jäähdytä kylmäksi. Kaiva pakastimesta kesällä talteen poimitut aarteet ja nautiskele kiisseli upeana jälkiruokana marjojen kanssa kauniista drinkkilaseista. (Äläkä kerro muille ruokailijoille että jälkiruoka on oikeasti vain vanhentumassa ollutta maitoa..)

2 kommenttia:

  1. Mulle tämä on niin lapsuuden nostalgiaa. Meillä just kiisselit oli tosi yleisiä, mitään kaupan vanukkaita ei saatu koskaan. Tämä kulki meillä nimellä kuutamokiisseli. Aika runollista, eikö? :)

    VastaaPoista
  2. No nyt munkin mieleen palautui tuo kuutamokiisselin nimi! Ja Tottahan noin runollisella nimellä mikä tahansa maistuu upealta: äidit on olleet kautta aikojen fiksuja (ja kieroja)..

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...