mikä väri! |
Porkkanajäätelö - Gelato di carote
(neljälle, minijälkkärinä juuri ja juuri kuudelle)
5 dl vettä
120 g tomusokeria
2,5 dl porkkanamehua
0,5 sitruunan mehu puristettuna
0,5 tl perunatärkkelystä
0,5 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa pehmeäksi vaahdoksi vatkattuna
2 rkl Curacao- tai Cointreau-likööriä (käytimme jälkimmäistä)
koristeeksi basilikanlehtiä
imelä likööri sopii mainiosti porkkanan pariksi |
Sulata sokeri veteen kattilassa ja anna seoksen kiehua kokoon karamellisoitumiseen saakka. (Seos on valmista kun kylmään veteen pudotettu sokeriliuostilkka jähmettyy ja on muotoiltavissa palloksi) Sekoita porkkana- ja sitruunamheuun perunatärkkelys ja vaniljasokeri. Kaada mehuseos sokeriliemeen ja jäähdytä liemi kylmävesihauteessa (kannattaa sekottaa välillä). Lisää viileään liemeen kermavaahto ja kaada seos käynnissä olevaan jäätelökoneeseen. Kun seos on jähmettynyt kuohkeaksi, lorota koneeseen liköörit. Kauho jäätelö pakasterasiaan ja jäädytä pakkasessa vielä tunnin verran. Tarjoile basilikanlehdillä koristeltuna.
kaunis malja huijaa uskomaan että jätskiä olisi kupissa enemmänkin |
Ja uskokaa toki, että jäätelönkin kanssa voi juoda olutta! Porkkanajäätelön parina toimi ainakin St-Feuillien Abbey Triple. En tietenkään muistanut napata kuvaa ko. pullosta, mutta katsokaapa etiketti vaikka tästä linkistä.
Vau, porkkanajädestä en olekaan kuullut aikaisemmin. Näyttää kyllä todella herkulliselta!
VastaaPoistaMakukin oli yllättävän kermainen- pelkäsin ensin lopputuloksen olevan lähempänä sorbettia, mutta vielä mitä! Ehkä voisi kokeilla tätä myös porkkanasoseella mehun sijaan..
VastaaPoista