18.2.2011

Oluinen gulassi – pivní guláš

Mikäköhän siinä on ettei pakkasella kiinnosta syödä salaatteja? Kuuma kasviskeitto kyllä maistuu, samoin papupadat ja muut kasvispainotteiset pataruoat. Koska olen vuosikaudet elellyt pelkillä kasvispöperöillä, itselleni uudet kokkailut (=ne jotka haluan tallentaa myös blogiin) ovat näin sydäntalvena olleet lähes poikkeuksetta liharuokia. Niin tämäkin tsekkiherkku. Bonuksena reseptin sisältämä olut, sekä sian lapa, jonka yhä koen haasteelliseksi saada maistumaan joltain muulta kuin sikamaiselta ihralta.. Hauskaa oli myös se, että kaapista sattui löytymään reseptissä vaadittua silavaa! Olin alun perin varannut tuubin silavaa kurjan pienen valurautapannuni rasvanpolttoa varten, mutta nyt pääsin testaamaan ainetta myös ruoan laittoon. Gulassin kylkeen soseutin keitetystä porkkanasta ja pussillisesta keittojuureksia kermatilkalla ja voinokareella maustetun porkkanamuussin. Hyvin maistui! (Tosin nyt alkaa kyllä taas kaivata niitä salaattejakin..)

pottumuussin sijaan väriä lautaselle porkkanamuussilla

Oluessa kypsennettyä sianlihaa - pivní guláš
(n. neljälle, kirjasta "Culinaria - makujen Eurooppa")

500 g sian lapaa
1 rkl vaaleaa paprikajauhetta
2 suurta sipulia
50 g silavaa
1 tl kuminan siemeniä
pullo Pilsner Urguell –olutta (laitoin 5dl tölkillisen)
1 viipale ruisleipää
suolaa, mustapippuria
 
Leikkaa liha kuutioiksi ja sekoita joukkoon paprikajauhe. Paista kuoritut ja paloitellut sipulit silavassa, lisää liha ja ruskista sitä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Lisää kuminansiement ja puolet oluesta ja hauduttele ruokaa 45 minuuttia kannen alla. Lisää sitten loppu olut ja murennettu ruisleipäkin pataan. Kiehuttele hiljalleen vielä varttitunti. Maista ja mausta suolalla & pippurilla.

huippu keittokirja, tylsä olut ja erikoinen ruokarasva

En usko että olisin tietämättä erottanut lopputuloksesta oliko ruoassa silavaa vai voita, silavan voi siis vallan hyvin korvata muullakin rasvalla..

1 kommentti:

  1. Luultavasti blogisti tarkoittaa Pilsner Urquell -olutta.

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...