pottumuussin sijaan väriä lautaselle porkkanamuussilla |
Oluessa kypsennettyä sianlihaa - pivní guláš
(n. neljälle, kirjasta "Culinaria - makujen Eurooppa")
500 g sian lapaa
1 rkl vaaleaa paprikajauhetta
2 suurta sipulia
50 g silavaa
1 tl kuminan siemeniä
pullo Pilsner Urguell –olutta (laitoin 5dl tölkillisen)
1 viipale ruisleipää
suolaa, mustapippuria
Leikkaa liha kuutioiksi ja sekoita joukkoon paprikajauhe. Paista kuoritut ja paloitellut sipulit silavassa, lisää liha ja ruskista sitä sekoittaen kymmenisen minuuttia. Lisää kuminansiement ja puolet oluesta ja hauduttele ruokaa 45 minuuttia kannen alla. Lisää sitten loppu olut ja murennettu ruisleipäkin pataan. Kiehuttele hiljalleen vielä varttitunti. Maista ja mausta suolalla & pippurilla.
huippu keittokirja, tylsä olut ja erikoinen ruokarasva |
En usko että olisin tietämättä erottanut lopputuloksesta oliko ruoassa silavaa vai voita, silavan voi siis vallan hyvin korvata muullakin rasvalla..
Luultavasti blogisti tarkoittaa Pilsner Urquell -olutta.
VastaaPoista