Tofu on todella nopeakäyttöinen raaka-aine jos sen vain muistaa laittaa marinoitumaan ajoissa. Tämäkin ruoka valmistuu muutamissa minuuteissa! Tofu on herkkua kun marinointiaika on tarpeeksi pitkä: jos yrittää oikaista ja valmistaa ruoan puolessa tunnissa, tulee kyllä pettymään. Marinoitumista saa toki vähäsen nopeutettua pilkkomalla tofu mahdollisimman pieneksi. Jos tofun haluaa paistaa isompina pihveinä, ei ole ollenkaan haitaksi jättää pihvejä marinadiin pariksikin päiväksi.
maistuu lihansyöjillekin |
Seuraavalla tavalla valmistettua tofua voi nautiskella lähes minkä tahansa lisäkkeen kanssa, erityisen hyvältä se kuitenkin maistuu salaatissa johon makua antaa hieman samoilla mausteilla marinoitu sipuli. Huom: käyttämäni seesamöljy on sitä tummaa paahdetuista siemenistä puristettua, ei vaaleaa! Makuero näiden kahden välillä on huikea! Seesamöljyn aromit eivät säily paistaessa, eli paistinpannuun sitä on turha tuhlata, mieluummin lorotella sitä sitten vasta valmiin ruoan päälle. Marinadiin öljy kuitenkin passaa mainiosti, tofu imee sitä sisäänsä ja säilyttää herkulliset maut paistamisenkin yli.
vaihtoehto kanasalaatille |
Seesam-tofu
(kahdelle)
250g maustamatonta kiinteää tofua
3 tl vähäsuolaista soijakastiketta (tai 2tl tavallista soijakastiketta ja 1tl vettä)
1 tl paahdettua seesamöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
1 tl hunajaa
2 valkosipulinkynttä puristettuna
paistamiseen:
1 rkl rypsiöljyä
2 rkl kuorimattomia seesamsiemeniä
Sekoita marinadi em. aineista. Pilko valutettu, talouspaperilla kuivattu tofu ja jätä marinoitumaan yön yli. Paista marinoitu tofu kuumalla paistinpannulla öljyssä kauniin ruskeaksi, lisää pannuun myös seesamsiemenet ja kuumenna vielä hetki. Tarjoa kuumana esimerkiksi raikkaassa salaatissa.
Marinoitu sipuli
(kahdelle)
1 banaanisalottisipuli tai punasipuli
3tl paahdettua seesamöljyä
0,5tl hunajaa
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa
Siivuta sipuli ohuiksi renkaiksi ja anna marinoitua maustetussa öljyssä ainakin tunnin verran.
Tofun ja sipulin kanssa salaattipedille voi pilkkoa vaikkapa makeaa cantaloupe- melonia ja lisää väriä ja raikasta hapokkutta saa esimerkiksi granaattiomenan siemenistä.
sipulin väkevyys pehmenee öljyssä ja hunajassa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!