kesäistä ruohonvihreyttä ja lumihiutaleita |
Kookos-hernekeitto
1 rkl rypsiöljyä
1 pieni purjosipuli (n. 150g)
1 iso valkosipulinkynsi
450g pakasteherneitä josta 2rkl otettu koristeluun
n. 6dl vettä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivattua minttua
1 tl hunajaa
n. ¼ tl valkopippuria myllystä
n. ½ tl mustapippuria myllystä
2dl kookoskermaa
suolaa
koristeluun:
3 rkl kookoshiutaleita
3 rkl herneitä (sulata/kypsennä vaikka mikrossa)
tuoretta minttua
hyvää oliiviöljyä
Kuullota hyvin pesty ja hienonnettu purjosipuli rypsiöljyssä kattilassa pehmeäksi (lisää vähäsen vettä mikäli uhkaa ruveta ruskistumaan). Purista sekaan valkosipuli, kuullota vielä hetki ja lisää sitten sekaan vesi. Kun vesi alkaa kiehua, lisää pakasteherneet, sitruunamehu, minttu, hunaja ja pippurit. Keitä muutama minuutti, lisää kookoskerma ja kuumenna. Soseuta tämän jälkeen soppa sauvasekoittimella sopivan hienoksi. Tarkista maku, lisäile tarvittaessa pippureita ja suolaa. Koristele soppalautasellinen reilulla ruokalusikallisella kookoshiutaleiden, tuoreen minttusilpun ja kokonaisten herneiden sekoitusta. Lorota päälle vielä pari teelusikallista herkullista, ruohonvihreää kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä ja nauti!
Tämä lähtee tänään kokeiluun!
VastaaPoistaToivottavasti maistuu! Herneitä pitäisi kyllä muistaa syödä useamminkin- tulee lähinnä käytettyä pyreenä tai sellaisenaan salaatissa, vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin.
VastaaPoistaHyvin maistui ja oli oikein mukava lisä keittovalikoimaani! Perinteistä hernekeittoa keittelen kerran kaksi vuodessa isoimmalla kattilalla, mutta tämä oli mukava nopea vaihtoehto ja erityisesti pidin keiton väristä.
VastaaPoistaHyvää joulua sinne!