Tässä koulumme jouluruokailun hitti joka sopii hyvin myös uuden vuoden juhlapöytään. (Resepti on kopioitu jonkin ravintola-alan oppikirjan sivuilta, en ikävä kyllä tiedä minkä..)
silikonisesta kakkuvuoasta hyytelö irtoaa todella vaivattomasti! |
Kylmäsavulohihyytelö
(n.10 annosta = pienehkö rengasvuoka)
400g kylmäsavulohta 0,5cmx0,5cm paloina
8 liivatelehteä
1,5dl vettä
tilkka kala- tai kasvisfondia
2 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
2 rkl tomaattisosetta
puntti tilliä hienonnettuna
vajaa 1 tl mustapippurirouhetta
koristeluun:
1dl smetanaa
100g mätiä tai katkarapuja
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi, lisää veteen fondi ja liuota liemeen liivatelehdet. Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili, tomaattisose, tilli, mustapippuri ja lohi. Lisää seokseen liivateliuos, sekoita hyvin ja kaada kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 3h.
(n.10 annosta = pienehkö rengasvuoka)
400g kylmäsavulohta 0,5cmx0,5cm paloina
8 liivatelehteä
1,5dl vettä
tilkka kala- tai kasvisfondia
2 dl majoneesia
2 dl kermaviiliä
2 rkl tomaattisosetta
puntti tilliä hienonnettuna
vajaa 1 tl mustapippurirouhetta
koristeluun:
1dl smetanaa
100g mätiä tai katkarapuja
Liota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna vesi, lisää veteen fondi ja liuota liemeen liivatelehdet. Sekoita keskenään majoneesi, kermaviili, tomaattisose, tilli, mustapippuri ja lohi. Lisää seokseen liivateliuos, sekoita hyvin ja kaada kylmällä vedellä huuhdottuun vuokaan. Anna jähmettyä kylmässä vähintään 3h.
tomaatti värjää hyytelön lohenpunaiseksi |
Kumoa valmis hyytelö. Vatkaa smetana vaahdoksi ja koristele hyytelö smetanavaahdolla & mädillä/ katkaravuilla ja tuoreella tillillä. (Tai jos unohdit jättää tilliä koristeluun etkä jaksa kikkailla, täytä vain rengasvuoassa hyydytetyn hyytelön keskusta smetanan ja katkarapujen/mädin seoksella.) Tarjoile alkuruokana vaikkapa vihreän salaatin ja saaristolaisleivän kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!