8.12.2010

Porsasta kanelimaidossa

Olen jo pitkään halunnut kokeilla Siskojen kokkaamaa possua maidossa. Viehätyin myös sen verran paljon kanelimaidossa kylvetetystä broilerista, että maustoin oman maitopossunikin kanelilla, sitruunalla ja valkosipulilla. Uuni sattui olemaan leipomusten jäljiltä lämpimänä, joten lykkäsin possun uuniin liedellä kypsentämisen sijaan. 

lämpömittari - amatöörilihanpaistajan tärkein apuväline

Porsasta kanelimaidossa

750g viljaporsaan ulkofile
vajaa litra maitoa (laktoositonta kevytmaitojuomaa)
puolikkaan sitruunan kuori suikaleina
7 valkosipulin kynttä
2 pientä kanelitankoa
pari ruokalusikallista (oliivi)öljyä
suolaa
pippuria

olisipa ollut hieman pienempi kasari käytettävissä pikkufileelle

Hieraise porsaaseen suolaa ja pippuria ja anna sille hiukkasen väriä öljytyllä pannulla. Kaada sekaan maito ja heittele kylpyyn valkosipulit (murskaa kevyesti veitsen lappeella rikki), sitruunankuoret ja kanelitangot. Ripsaise vielä vähäsen suolaa myllystä maidon sekaan. Kunhan maito alkaa kiehua, tökkää possuun lämpömittari ja nosta pannu(=kasari) uuniin 150 asteeseen. Valele possua maidolla kypsymisen aikana aina kuin muistat. Kypsennä kunnes possun sisälämpötila on 68 asetta, nosta pois uunista ja maidosta ja anna vetäytyä folion sisässä vartin verran.

pienet lämpömittarin jättämät reiät eivät makua heikennä

Suurustin hieman kasariin jäänyttä maitoa (siivilöitynä) kastikkeeksi- en erityisemmin tykännyt. Mahtoiko johtua laktoosittomasta maitojuomasta vai turhan niukasti käytetystä rasvan määrästä vai kenties suhteellisen ohuesta rasvakerroksesta fileen päällä, mutta maitoliemeen ei juurikaan tarttunut makuja. Possusta tuli kyllä erittäin mehukasta ja mureaa! Maitokastikkeen lisäksi possu sai lautaselle myös olutkastiketta joka maistui maitosoossia huomattavasti paremmalle. Luulen että kokeilen tätä maitokylvetystä porsaalle vielä jossain vaiheessa uudelleen hieman rasvaisemmalla maidolla ja liedellä kypsentäen uunin sijaan.


ehkä hiukkasen aneemisen näköinen annos, maku ei niinkään!


Lisukkeena syötiin raitajuurta, porkkanaa ja palsternakkaa, jotka kypsyivät uunissa höyrykääreessä yhtä aikaa porsaan kanssa (palsternakkaa tosin oli esikypsytetty pari minuuttia mikrossa). 

popsi popsi muutakin kuin sitä porkkanaa

PS. Tämä ruoka sopii suht. vähähiilariseenkin ruokavalioon kun jättää tuon maitokastikkeen nauttimatta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...