eikä noista tuoreista pensaspavuistakaan voi saada tarpeekseen! |
Pähkinäinen lehtikaalipiiras
(karpinnettu versio Kotimaiset Kasvikset Ry:n reseptistä)
pohja:
1 dl mantelijauhoa
0,5 dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
1,5 dl spelttileseitä
1 kananmuna
0,5 dl vaaleaa seesamöljyä
täyte:
150 g lehtikaalta
1 rkl rypsiöljyä
1 suuri punasipuli
70 g saksanpähkinöitä
mustapippuria, suolaa
2 kananmunaa
2 dl ruokakermaa
100 g juustoraastetta
(s)karpimpi piiraspohja |
Sekoita pohjan aineet yhteen ja painele ohueksi piiraspohjaksi piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista 175 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Keitä lehtikaalta suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti. Huuhdo ryöpätty kaali lävikössä kylmässä vedessä, valuta kuivaksi ja hienonna. Silppua sipuli ja freesaa sitä rypsiöljyssä yhdessä lehtikaalin kanssa kunnes sipuli on läpikuultavaa. Rouhi sekaan saksanpähkinät ja mausta seos parilla kierroksella mustaa pippuria ja tarvittaessa pikkuripsauksella suolaa. Levitä täyte esipaistetulle piiraspohjalle, ripottele päälle juustoraaste ja kippaa viimeiseksi yhteen vispattu munakerma. (Okei. Repesin tälle itsekin: munakerma kuulostaa kieltämättä pikkasen härskille munamaitoon verrattuna..) Paista piirasta 200 asteessa parikymmentä minuuttia, tai kunnes juusto on ottanut sopivasti väriä pintaan. Anna vetäytyä ainakin vartti. Ihana rautaisannos pitää muuten nälkää pähkinöiden ja siementen ansiosta melkoisen pitkään- passaa erinomaisesti myös aamiaiseksi!
silkkaa superfoodia |
Nam, täytyy kokeilla!
VastaaPoistaLehtikaalin ja saksanpähkinöiden kanssa sopii myös ihan yltiöhyvin sinihomejuusto! Sitäkin voi siis mainiosti ropsauttaa sekaan vahvempaa makua tuomaan.
VastaaPoista