18.8.2011

Seesam-dippi ja romanesco-kaali

Siis katsokaa nyt näitä! Aivan tajuttoman söpöjä! Ja mitkä värit! Kylmän sinivihreät lehdet ja lähes neonvihreät kukinnot- ihan kuin jotain avaruusruokaa! Ja vielä yksi huutomerkki: tämä on kotimaistakin!

kasvain? korallieläin? kaali!

Kyseessä on siis löytö vihannesosastolta, kotimainen romanesco-kukkakaali, joka on kuin luotu dippilautaselle. Vinkeän värinsä lisäksi kaalin kukinnot kun toimivat erinomaisena tarttumapintana mille tahansa soossille. Erityisesti nyt, kun pitkien housujen vyötärönauhan on todettu mystisesti kutistuneen kesän aikana, sohvaevääksi tuntuu fiksummalle kasata lautasellinen raakaravintoa, kuin vaikkapa juustovoileipäpino. Dippikastikkeena kasviksille toimisi esimerkiksi ihan perinteinen hummus, mutta maitotuotteiden ystävä nauttii soossina mieluummin kermaviilipohjaisena seesamherkkuna.

ja hups vaan niin tuli syötyä yli puoli kiloa kasviksia

Ja kylläpäs vaan tuleekin varsin terveystietoinen ja kertakaikkiaan kunnollinen olo kun näillä eväillä varustettuna käpertyy sinne sohvan nurkkaan katselemaan tyhjänpäiväisiä hömppäsarjoja ajankohtaisia dokumentteja!

Seesamdippi kasviksille

2 dl kermaviiliä
puolikkaan limetin mehu
4 rkl suolatonta tahinia
1/4 tl vakosipulijauhetta tai yksi minimini kynsi murskattuna
rouhaisu mustapippuria myllystä
pikkuripsaus suolaa
pikkuripsaus sokeria tai tippa hunajaa

Sen kuin vain sotkee kaikki ainekset keskenään ja antaa tekeytyä jääkaapissa sillä välin kun pilkkoo kasviksia ja vihanneksia suupaloiksi. Ja sit vaan tv:n ääreen..

(haluaisin järjestelmäkameran ja paremmat valot)

2 kommenttia:

  1. Mä kans hiplasin tänään lähikaupan vihannesosastolla romanescoa sekä sellaista tumman violettia kukkakaalia. Mutta kun jääkaapissa odotti ihan tavallinen valkoinen niin sinne ne piti jättää. Ehkä ensi viikolla sitten...

    Kukkakaali on kyllä upea raaka-aine, taipuu niin moneen!

    VastaaPoista
  2. Heh, tunnustan että romanesco tuli kaupasta vaikka meilläkin jääkaapissa köllötteli yksi ihan valtava valkoinen- onneksi siitä saa tehtyä hyvää muussia sienikastikkeen kanssa, nyt kun niitä sieniäkin putkahtelee esiin sieltä sun täältä:)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...