suloisen samettisen pehmeäksi sulanut sorbet maistuu shottilasistakin |
Juolukkasorbetti
600g juolukoita
2 kananmunan valkuaista
100 g sokeria
1/4 dl vettä
paseeraamalla saa marjojen tikkuiset kannat poies |
Paseeraa juolukat tihenä siivilän läpi soseeksi. (Sosetta tulee suunnilleen 4-5dl.) Nosta sose pakastimeen suunnilleen puoleksi tunniksi. Vaahdota valkuaiset oikein kovaksi vaahdoksi. Kuumenna vesi ja sokeri 118 asteeseen (eli kunnes sokeriliemestä kylmään veteen pudotettu pisara jähmettyy kuulaksi). Kaada kuuma sokeriliemi valkuaisvaahtoon siten, että vatkaat valkuaisia koko ajan ja valutat sokeriliemen kulhon reunaa pitkin valkuaisvaahtoon pikkuhiljaa. (Kuuma sokeriliemi muodostaa valkuaisvaahdon kanssa italialaiseksi marengiksi kutsutun tahman.) Ota juolukkasose pakastimesta ja vispaa se tasaiseksi (soseeseen olisi pitänyt jo muodostua hieman jäähilettä), lisää soseeseen italialainen marenki ja sekoita massa tasaiseksi. Kippaa massa jäätelökoneeseen ja annan koneen käydä ainakin tunnin. Pakasta sorbettia tarvittaessa lisää pakastimessa. (Ilman jäätelökonetta homma onnistuu nostamalla massa pakastimeen, ja sekoittamalla jäätyvää massaa suunnilleen varttitunnin välein ainakin kahden tunnin ajan.) Valmis sorbetti tarjotaan hieman sulaneena, koostumus on oikea kun sorbettia voisi periaatteessa pursottaa pursotinpussilla lasiin..
jätä muutama marja koristeluun! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!