suippo kaali, sipulittomat salaattisipulit ja pikkuruiset herkkusienet |
Lähemmän tarkastelun tuloksena höpsön suippo kaali osoittautui, yllätys yllätys, suippokaaliksi! Maku oli mielestäni melko lähellä valkoista varhaiskaalia, hyvää sekä raakana, että pikaisesti pannulla paistettuna. Makeiden salaattisipuleiden ja pikkuisten herkkusienien kanssa kaalista syntyi oikein raikas loppukesän salaatti, ohje Kotimaiset Kasvikset Ry:n mainiosta reseptistä muokattu.
Sipulinen suippokaali-herkkusienisalaatti
puolikas suippokaali (500 g)
3 salaattisipulia (70 g)
200 g tuoreita herkkusieniä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl juoksevaa hunajaa
1 tl soijakastiketta
3 rkl kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä
1 rkl tuoreen timjamin lehtiä
ripaus rouhittua mustapippuria
raikas lisäke esim. grillatulle lihalle/ seitanille |
Sekoita marinadin ainekset kulhon pohjalla sekaisin ja lisää joukkoon viipaloidut herkkusienet, sipulit ja suikaloitu tai raastettu suippokaali. Anna tekeytyä jääkaapissa puolisen tuntia.
Nam, kiitos reseptistä! Tuunailin hieman keittiöstä löytyneillä jutuilla ja lisäsin omenan, rouhittuja sekapähkinöitä ja fetapaketin jämät. Ai että tuli hyvää! Suippokaalin ostin muuten "vahingossa", tarkoitus oli ostaa perus valkokaalia kaalilaatikkoon mutten löytänyt. Ajattelin, että suippis ajaisi saman asian, mutta tutkailun ja googlailun perusteella se vaikuttikin sen verran heiveröisemmältä, että ostin seuraavana päivänä valkokaalin laatikkoon. Mutta tämän salaatin ansiosta tuli suippoversiokin hyödynnettyä! :)
VastaaPoista