6.7.2011

Sinihomejuustolla täytetyt soijaleikkeet

Teksturoidun soijan käytöstä voidaan olla montaa mieltä, mutta silloin tällöin käytettynä se on varsin mainio lisä ruokavalioon. Ekologisuuden lisäksi ennen kaikkea siksi, että kuivatuotteena sitä voi eri muodoissaan pitää kaapissa "hätävararuokana" ja kokkailumahdollisuuksia on rajattomasti. Soijarouheella voi korvata tai jatkaa jauhelihaa, soijakuutiot ja -suikaleet toimivat mainiosti marinoituina wokeissa, soijahiutaleilla saa proteiinilisää aamupuuroon ja soijaleikkeitä voi tarjota hienompina ruokina liha- tai kanafileiden sijaan.

konstailematonta kasvisgourmeeta

Koska lomailijaa laiskotti, kaupassakäynnin sijaan oli näppärintä kaivaa kuivakaapista soijaleikkeet ja hyötykäyttää jääkaapin uumenista löytynyt sinihomejuuston kannikka nopeaan herkkuruokaan. Äidin ryytimaalta vohkittujen rucolan, pinaatin ja salaatinlehtien muodostamalta pediltä popsittu arkilounas muuttuikin kertaheitolla vallan juhlavaksi! (Ja tällaisessa muodossa soija maistuu yleensä myös ei-soijan-ylimmille-ystäville.)

höpsön näköisiä kuivia soijakakkaroita

Sinihomejuustotäytteiset soijafileet
(kahdelle)
8 soijaleikettä/ -filettä
1 l hyvää kasvislientä
1 rkl soijakastiketta
1 iso kuorittu sipuli
2 kuorittua valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
n. 100 g sinihomejuustoa
n. 50 g mantelijauhetta (tai korppujauhoja)

revenneiden leikkeiden täyttäminen voi olla hieman haastavaa

Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi, lisää soijakastike, soijafileet, neljään osaan lohkottu sipuli ja veitsen lappeella liiskatut valkosipulinkynnet. Keitä parikymmentä minuuttia. (Soijaleikkeet turpoavat melkoisesti, eli liemen määrä saa tosiaan olla noinkin suuri!) Nostele soijaleikkeet pois liemestä, anna hieman jäähtyä ja puristele ne sitten mahdollisimman kuiviksi. Viillä soijaleikkeisiin varovasti terävällä veitsellä "taskut" ja sullo täytteeksi sinihomejuustoa. Leivitä täytetyt leikkeet mantelijauhossa (tai korppujauhossa) - kananmunaa ei tarvita, jauho tarttuu kosteisiin leikkeisiin ilmankin! Paista leivitetyt leikkeet reilussa määrässä rypsiöljyä molemmin puolin kauniin kullanruskeiksi. Tarjoile esimerkiksi kauden vihanneksista ja salaateista kootulta salaattipediltä.

eikä säästellä sen öljyn kanssa!

2 kommenttia:

  1. Soijaleikkeitä ei olekaan koskaan tullut kokeitua, mutta tässä reseptissä olisi jo hieman kimmoketta kokeilla kysesitä raaka-ainetta. Kun on vielä sinihomejuustoa mukana, ei lopputulema voi kovin huono olla!

    VastaaPoista
  2. Kasvisruokavuosina jopa joulupöydän ehdoton ykkönen olivat rosmariini-punaviinikastikkeessa marinoidut ohuen ohueksi leikatut soijaleikkeet. Ja juurikin nuo erilaiset juustotäytteet toimivat älyttömän hyvin- kokeile ihmeessä myös sulloa leikkeiden sisään mustapekka-juustoa ja kuivattua aprikoosia, nam!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...