varhainen lenkkeilijä ahomansikan löytää |
Tärkeille vieraille tarjottiin kesäillallisen jälkiruokana toiveen mukaisesti ”jotakin valkosuklaista”. Ihanan täyteläisen valkosuklaamoussen päälle kasatut lähimetsästä kerätyt kesän ensimmäiset mustikat ja marsala-viinissä marinoidut mansikat kruunattiin vielä metsämansikoilla. Kelpasi.
Valkosuklaamousse
(lähde: Glorian R&V 5/2010)
4 liivatelehteä
300 g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
2 dl kulutus- tai ternimaitoa
1 vaniljatanko
harjoituskappaleet ilman metsämansikoita syötiin ennen vieraiden tuloa |
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa, anna jäähtyä. Vaahdota kerma. Vatkaa kananmunat sähkövatkaimella yksitellen sulan suklaan joukkkoon. Mittaa 0,5 dl maitoa kuumennuksen kestävään astiaan. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet loppuun (1,5 dl) maitoon, laita maitoon myös tangot. Anna maustua varttitunti. siivilöi vaniljatangot pois maidosta. Kuumenna pienempi maitomäärä, puristele liivatelehdistä vedet pois ja liota ne kuumennettuun maitoon. Kaada liivateseos valkosuklaa-kananmunavaahtoon samalla vatkaten. Sekoita vaniljalla maustettu maito joukkoon. Lisää kermavaahto ja sekoita. Jaa vaahto pieniin jälkiruokamaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa noin 5 tuntia tai kauemmin.
Marsala-viinissä marinoidut mansikat
mansikoita
marsala-viiniä
sokeria
Pilko mansikat mahdollisimman pieniksi lohkoiksi, ripsuta päälle hieman hienoa sokeria ja lorauta sekaan marsala-viiniä. Anna marinoitua jääkaapissa ainakin muutama tunti. Jumalaista panna cottan, bavaroisen, jäätelön tai valkosuklaamoussen kanssa.
yli-imelä marinadi-viini |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!