nälkäinen aamiaistaja ei malttanut panostaa kuvaukseen |
Lämmin pekoni-rucolasalaatti
(kahdelle)
2 punaista kevätsipulia, kumpikin 6-8 lohkoon leikattuna, varret silputtuna
6-8 viipaletta pekonia
kourallinen pinjansiemeniä
kourallinen tuoretta salviaa
oliiviöljyä
pari-kolme kourallista rucolaa
balsamiviinietikkaa
pari-kolme ruokalusikallista parmesan-juustoa lastuina
Paista pekoni rapeaksi, nosta sivuun odottelemaan. Ruskista pannuun jääneessä pekonirasvassa sipulilohkot, laske lämpöä, lisää tilkka oliiviöljyä ja pinjansiemenet ja kypsennä muutama minuutti kunnes sipuli alkaa olla karamellisoitunutta. Laita pekonit takaisin pannuun, lisää mukaan myös salvianlehdet ja sekoittele kunnes ainekset ovat kuumia. Kippaa pannun sisältö salaattikulhoon, heitä sekaan muutama kourallista rucolaa, kevätsipuleiden silputut varret ja loraus balsamiviinietikkaa. Sekoita, jaa lautasille ja kruunaa annokset parmesan-lastuilla. Seuraksi jumbokupillinen mustaa kahvia, Keskisuomalainen ja ei-enää-ihan-niin-aamuvirkkujen lintujen laulua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!