pikkuiset karitsapyörykät maistuvat kylminäkin |
Turkkilaiset kanelilla maustetut lihapullat
(lähde: Glorian R&V 6/2009)
500g naudan- tai lampaanjauhelihaa (käytin karitsaa)
2 rkl korintteja
1 sipuli
3-5 valkosipulinkynttä
2 viipaletta kuivahtanutta paahtoleipää (käytin 2 rkl fibrexiä, eli sokerijuurikaskuitua)
2 tl jauhettua kanelia
1 dl pinjansiemeniä
1 tl chilijauhetta
2 kananmunaa
2 rkl ketsuppia (käytin tomaattipyreetä)
3 tl suolaa (käytin vain 2 tl, siinäkin tuntui olevan vähän liikaa)
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa
lisäksi: 4 rkl vehnäjauhoa ja kasviöljyä paistamiseen (en käyttänyt)
Liota korintteja 5 minuuttia ja valuta ne. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja raasta leipä. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi taikinaksi. Muovaa seoksesta pieniä lihapullia (n. 1,5 cm halkaisija) ja pyörittele pullat vehnäjauhoisssa. (En pyöritellyt..) Paista lihapullat öljyssä pannussa kauniin ruskeiksi, puhdista pannu esim. talouspaperilla paistokertojen välissä. (Paistoin pullat uunissa leivinpaperin päällä 200 asteessa n. 15 min)
Karitsapyörykät maistuivat lämpiminä ihanilta raikkaan salaatin päällä minttuisen kermaviilikastikkeen kanssa. Ja perheemme toisen osapuolen lusikoidessa iltapalaksi kotiteatterisohvalla jogurttia hunajan ja manteleiden kanssa, toinen lusikoi autuaana vierellä jälkiruokakulhostaan kylmiä lihapullia..
myös läppäri muutti loman ajaksi työhuoneesta keittiöön.. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!