vaihtelua raparperipiiraille.. |
Raparperi-palapaisti
(kahdelle)
tilkka rypsiöljyä
400 g naudan palapaistia
1 rkl rypsiöljyä
100 g sipulia
100 g raparperia
2 valkosipulin kynttä
2 rkl punaviinietikkaa
2 rkl ruokosokeria
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2-5 dl lihalientä
sipuli voi olla isompinakin lohkoina |
Ruskista ensin naudan palapaisti (ota lihat huoneen lämpöön ainakin puoli tuntia ennen paistamista) rypsiöljytilkassa kauttaaltaan. Nosta lihat uunivuokaan. Freesaa sitten rypsiöljyssä viipaloitu sipuli, lisää pilkottu raparperi ja viipaloidut valkosipulit. Kypsennä pari minuuttia ja lisää sitten pannulle punaviinietikka ja ruokosokeri. Kypsennä miedolla lämmöllä kunnes raparperi alkaa hieman hilloontua. Kippaa sitten sipuli-raparperiseos lihojen päälle uunivuokaan, ja kaada perään suolalla ja mustapippurilla maustettu lihaliemi. (Käytin lähes puoli litraa lihalientä, vähempikin riittää ellei halua syödä lihoja pitkässä liemessä keiton tyylisesti.) Nosta uunivuoka 150 asteiseen uuniin kolmeksi tunniksi (laita loppuvaiheilla kansi päälle mikäli lihat uhkaavat kuivua).
Päädyin tänne miettiessäni, voisiko raparperista ja hirvestä tehdä jotain. Jännä...
VastaaPoista