30.12.2010

Tervetuloa uusi vuosi!

Rakastan uusia alkuja! Olen klassinen ”sitten huomenna” – ihminen; tänään vielä syödään sipsejä ja huomenna sitten dipataan niitä porkkanoita.. Vaikka vuoden vaihtuminen ei periaatteessa eroa yhtään tavallisesta arkipäivien vaihtumisesta, minulle se on ollut yksi mainio tekosyy syödä hyvin ja tehdä hienoja uusia päätöksiä! 

herkkuja myös näköaistille! yksi paheistani: kotona on aina kukkivia kukkia

Perinteisesti aloitan aina jonkun kuntoiluun liittyvän kamppanjan. Esimerkiksi viime vuoden vaihteessa ostin sukset. Hiihtokilometrejä kertyi koko talvena ehkä vain 20, mutta hyviä retkieväitä tuli testattua sitäkin enemmän (esimerkiksi kylmäsavulohi-tilli-juusto tai suklaa-vaahtokarkki-hillo-kermavaahtotäytteiset "työterveyslääkärin erikoinen"-nuotioletut). Harkitsen myös aina tipattoman tammikuun viettämistä. Se kestää yleensä kuusi päivää, jonka jälkeen viileäkaapista löytyy vielä yksi unohtunut jouluoluterikoisuus  jota ei raaski olla maistamatta. Samoin käy poikkeuksetta myös suklaa/ jäätelö tms. lakkojen kanssa.

ahmija hiihtää. (todellisuudessa sukset löytyivät moottorikelkan alta)

Vaikka nyt tarjolla olisi esimerkiksi mainio ilmastovaikutuksiin tähtäävä ”lihaton tammikuu” -kampanja, päätin etten tämän vuoden vaihtuessa aloita yhtään ”hyvää yritystä”. Tärkeämpää on se hyvä balanssi koko vuoden, eikä yhden kuukauden räpistely. Jos alkoholin käyttö on muutenkin suht. maltillista (älkää nyt katsoko niin kovin tarkasti noita olutaiheisia postauksia), suklailla ja sipseillä herkuttelu tärkeää mielenterveydelle ja ruokavalio läpi vuoden kasvispainotteista, ehdottomat linjanvedot kuukaudeksi aiheuttavat todennäköisesti enemmän harmia kuin tuovat jotakin lisäarvoa elämään. (En kuitenkaan kiellä, ettenkö nytkin olisi pysähtynyt ihan terveelliseksi hetkeksi pohtimaan, palaisinko takaisin kasvisruokavalioon, jättäisinkö valkoisen sokerin ikuisiksi ajoiksi, ryhtyisinkö boikotoimaan lentorahtina tuotuja elintarvikkeita jne jne..)

hirven jääpaisti valmistumassa juhlaherkuksi

Aionkin siis aloittaa uuden vuoden syömällä hyvällä omallatunnolla hirven paahtopaistista valmistettua jääpaistia, nautiskelemalla hyvistä (ulkomaisistakin) oluista hyvien ystävien kanssa ja olla vuoden ensimmäisen viikonlopun liikauttamatta evääkään pidemmälle kuin mökin takkatulen ääreltä rantasaunalle ja takaisin. Nautinnollista vuoden vaihtumista itse kullekin!

6 kommenttia:

 1. Aamen!
  Kohtuus kaikessa koko vuoden lienee se optimivaihtoehto. Paitsi että mun on pakko ottaa joku ryhtiliike karppaamisen kanssa, koska vatta on sen verran kipeä. Mutta ainahan sitä voi vähän viikonloppuisin nautiskella. Kohtuudella siis.

  Mun arkiset karppausmuonat on jotenkin sillä tasolla, etten kehtaa niitä edes blogata...

  Sun uudenvuoden suunnitelma kuulosta kerrassaan hyvältä. Hiihtämäänhän ehtii vielä monta kuukautta, säätila vaikuuttaa hiukka siltä!

  Kuplivaa Uutta Vuotta!

  VastaaPoista
 2. Siis viikonloppuiset sokeriöverithän vaan boostaa aineenvaihduntaa arkiseen karppaukseen;)

  Arkisia vhh-muonia ois kyllä oikeasti mukava lukea blogeista- saisi edes jotain uutta ideaa jota voi sitten viitsiessään jalostaa!

  Kuplia siihenkin suuntaan!

  VastaaPoista
 3. Mukava blogi sinulla, aivan innostuin istumaan pidemmän aikaa kun tänne jostakin eksyin. Mielessä on taas kerran vhh:lle siirtyminen kun nuo kilothan taas painaa.. :) Aikoinaan tein karppileipää aivan urakalla, koska olen sen verran koukussa leipään. Taitaa olla paras kaivaa tehosekoitin kaapista niin saa pähkinät jauhoksi :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa Mausteinen Manteli! (Ja käväisin luonnollisesti heti luonasi vastavierailulla, hyvää luettavaa esim. nuo sinun vhh-reseptisi!) Pähkinöistä tulee muuten aivan taivaallista jauhoa kun niitä ensin varovasti paahtaa uunissa - maku on jotenkin paljon aromaattisempi kuin paahtamattomina jauhettuna.

  VastaaPoista
 5. Kuule ahmija, syötköhän sä enää koskaan mun kanssa suklaalevyä puokkiin?:( Vai onko liian epäterveellistä?
  Oot kyllä tosi taitava, ja olen suositellut blogiasi oikealle ja vasemmalle. Niin, ja kukkivat kukat eivät ole pahe. Ne ovat hyve ja kauneus. Pus!

  VastaaPoista
 6. Katrinsessa: suklaa on ehdottomasti se "poikkeus joka vahvistaa säännön" mun ruokavaliossa;) Ja luulen että alkais tosiaan jo mitä pikimmiten olla aika jakaa yksi levyllinen!

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...