21.12.2010

Lempeän raikas kookos-hernekeitto

Saisiko olla tähän väliin jotakin hieman kevyempää? Kun jouluruokaähky uhkaa jo ennen aatonaattoa, eivätkä paukkuvat pakkaset kannusta salaatin syöntiin, oivallinen päivällinen on pikaisesti valmistuva kasviskeitto! Kaupan hyllyltä löytyy kotimaista purjosipulia ja pakastealtaasta poimitaan mukaan vihreiden herneiden muodossa palanen kesää. Sekaan vielä mintun ja sitruunan raikkautta, sekä kookoksen lempeää eksotiikkaa. Ja tsadaa: kesä on kuin onkin tullut nyt talven keskelle..

kesäistä ruohonvihreyttä ja lumihiutaleita

Kookos-hernekeitto

1 rkl rypsiöljyä
1 pieni purjosipuli (n. 150g)
1 iso valkosipulinkynsi
450g pakasteherneitä josta 2rkl otettu koristeluun
n. 6dl vettä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl kuivattua minttua
1 tl hunajaa
n. ¼ tl valkopippuria myllystä
n. ½ tl mustapippuria myllystä
2dl kookoskermaa
suolaa

koristeluun:
3 rkl kookoshiutaleita
3 rkl herneitä (sulata/kypsennä vaikka mikrossa)
tuoretta minttua
hyvää oliiviöljyä

Kuullota hyvin pesty ja hienonnettu purjosipuli rypsiöljyssä kattilassa pehmeäksi (lisää vähäsen vettä mikäli uhkaa ruveta ruskistumaan). Purista sekaan valkosipuli, kuullota vielä hetki ja lisää sitten sekaan vesi. Kun vesi alkaa kiehua, lisää pakasteherneet, sitruunamehu, minttu, hunaja ja pippurit. Keitä muutama minuutti, lisää kookoskerma ja kuumenna. Soseuta tämän jälkeen soppa sauvasekoittimella sopivan hienoksi. Tarkista maku, lisäile tarvittaessa pippureita ja suolaa. Koristele soppalautasellinen reilulla ruokalusikallisella kookoshiutaleiden, tuoreen minttusilpun ja kokonaisten herneiden sekoitusta. Lorota päälle vielä pari teelusikallista herkullista, ruohonvihreää kylmäpuristettua neitsytoliiviöljyä ja nauti!

3 kommenttia:

  1. Tämä lähtee tänään kokeiluun!

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti maistuu! Herneitä pitäisi kyllä muistaa syödä useamminkin- tulee lähinnä käytettyä pyreenä tai sellaisenaan salaatissa, vaikka potentiaalia olisi vaikka mihin.

    VastaaPoista
  3. Hyvin maistui ja oli oikein mukava lisä keittovalikoimaani! Perinteistä hernekeittoa keittelen kerran kaksi vuodessa isoimmalla kattilalla, mutta tämä oli mukava nopea vaihtoehto ja erityisesti pidin keiton väristä.

    Hyvää joulua sinne!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...