2.2.2012

Kokkisotaa!

Mikään, ei siis kertakaikkiaan mikään, ylitä sitä tunnetta, kun huomaa innostuksen keittiöhommiin palanneen! Kurjan apatian keskellä esitetty pyyntö puolisolle tuoda kaupasta kokkisota-aineksiksi jotakin "innostavaa ja herkullista" poiki hurmaavan kolmituntisen köökissä hääräillen. Aivan parhautta! Koska sodin seuraavien ainesten kanssa ihan vain itseäni vastaan, itse itselleni luomilla säännöillä, itse omia lopputuloksiani arvioiden, saatan olla hieman jäävi kommentoimaan sodan voitokkuutta. Sanonpahan kuitenkin, etten ole hetkeen riemuinnut keittiössäni näin paljoa! Riemuitsemisen arvoista oli toki myös nähdä puolison epäuskoinen tyrmistynyt huvittunut vaikuttunut ilme esiteltyäni hänelle kokkisota-aineksista syntyneen menun..

valmiina! paikoillanne! kokkaaa!!

Säännöt: avaa kauppakassi. Sisällytä kaikki kauppakassista löytyneet ainekset illalliseen. Saat käyttää myös muita kotikeittiöstä löytyviä raaka-aineita, mutta pyri pitämään kokkisota-ainekset pääroolissa. Lopputuloksen pitäisi olla syömäkelpoista, yllättävää ja ennen kaikkea: hauskaa!

Sotatantereen voittoisat lopputulokset:
alkuruoka sinihomejuustosta ja pakkasessa nahistuneista tuoreista baby-pinaateista:
sinihomejuusto-pinaattikohokas
pääruoka karitsan ulkofileestä, Fullersin ESB- oluesta ja raaoista päärynöistä:
oluinen karitsa-pulgogi
jälkiruoka kahvista, bataatista ja 85% suklaasta:
kahvinen suklaa-bataattipiiras

Tuomariston tuomio: kokkailun hauskuus kultaakin kalliimpaa! Nälkä lähti ja vieläkin hihityttää! Aamiaiseksi jäi yksi lyhistynyt juustokohokas ja reilu pala suklaa-bataattipiirasta. Voitto!

(Reseptit jäätävine tuomariston analyyseineen tulossa blogiin piakkoin.)

7 kommenttia:

 1. Onneksi olkoon voitosta! :)

  VastaaPoista
 2. Jesh! Kokin voittoisa taisto :D

  VastaaPoista
 3. Huippu tempaus! Kokkauksen hauskuus on tällä tavalla ehdottomasti parhaimmillaan!

  VastaaPoista
 4. Onnea voitosta ja kiva, että innostus otti ylivallan. Muistan itse kokkisodan jakson, jossa Erin toi tomaatteja ja Jonna paprikoita - tai toisinpäin. Sinulla oli huomattavasti paremmat ainekset.

  VastaaPoista
 5. Hyvin sodittu :) Ihan mahtavan idean olet kyllä keksinyt!

  VastaaPoista
 6. Lisähaasteena tässä pitäisi vielä olla sekin, että ruokien pitää olla niin herkullisia, että puoliso suostuu ruokakauppailemaan myöhemminkin! (Muuten kassista saattaa löytää enää pelkkää pekonia..)

  TV:n kokkiohjelmista kokkisota oli kyllä aikanaan suuri lemppari- nykyisin tv:ttömässä kodissa tulee enää seurattua hyvin harvoja (=top chef) kokkailusarjoja. Tuntuu huomattavasti viihteellisemmältä häärätä omassa keittiössä kuin istua sohvalla katsoen muiden hääräilyjä!

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...