Blogin päivitystahti hidastuu seuraavaksi pariksi viikoksi melkoisesti, sillä keskitymme pelaamaan ah-niin-ihanan-ärsyttävää muuttolaatikkotetristä ja muuntaudumme supernäppäriksi remonttireiskoiksi. Olen viimeisen viikon ajan hipelöinyt suurella haikeudella jokaikistä keittiöni ruoanlaittovehjettä ja hajoillut ajatukseen, että uuden kodin keittiöremppa valmistunee todennäköisesti vasta juhannukseksi. Koska olen niitä ihmisiä, jotka purkavat muuttolaatikot välittömästi ja asettelevat taulut ja verhot paikoilleen heti ensimmäisenä iltana, asuminen kaksikerroksisessa asunnossa jonka alakerta jää remonttikohteeksi kaikki rakkaat keittiövehkeet astioineen kaikkineen pahvilaatikoihin lukittuina, tulee olemaan tuskallista. Nyyh.
Toivon kuitenkin, että remppakeittiön vanha mutta kaiketi toimiva sähköhella jaksaa paahtaa meille edes jonkinlaista apetta - einesällötysten sijaan tarkoitus on yrittää ruokailla edes vaikka pikaisilla salaattiaterioilla joiden kylkeen voi pikaisesti paistaa paistinpannulla pihvejä tai muuta vastaavaa. Tässä yksi esimerkki nopeasta mutta erinomaisen ravitsevasta ja terveellisestä kasvisruoasta. Alkujaan resepti löysi tiensä vakiosuosikkeihini Pumpkin Jam –blogin vanhasta versiosta. Oma sovellukseni tässä:
keittokirjalaatikot muutettiin uuteen kämppään ihan ekana |
Tofu-pähkinäsalaatti
(kahdelle lounaaksi)
paketti kylmäsavutofua (tai paketti maustamatonta tofua + 1rkl soijakastiketta)
pari kourallista pähkinöitä ja siemeniä (cashew & saksanpähkinä & manteli & pinjansiemen toimii aina!)
2 rkl fariinisokeria
sopivasti chilijauhetta
sekalaisia salaatteja, kasviksia ja vihanneksia
salaattiin hyvää oliiviöljyä, mustapippuria ja tarvittaessa ripaus suolaa
Kuutioi tofu pieniksi kuutioiksi, sekoita kuutioiden sekaan fariinisokeri ja chili, rouhi pähkinöitä hieman pienemmäksi ja paista kaikki kuivalla paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kippaa kuumat tofut ja pähkinät hyvällä oliiviöljyllä rikastetun salaatin päälle ja nauti! Jos tofu ei kuulu suosikkeihin, tämä yleensä uppoaa tofun vihaajillekin kylmäsavutofua käyttäen. Kylmäsavutofu on kuitenkin melko suolaista, joten lisää suolaa ei ruokaan kannata lisätä. Maustamatonta tofua käytettäessä kannattaa pilkkoa tofu ja sekoittaa siihen sokerin kanssa chili ja soijakastike- sillä välillä kun pilkkoo muita salaattiaineksia, tofu ehtii kevyesti marinoitua ja maistuu paistettuna paremmalta kuin ihan sellaisenaan käytetty maustamaton tofu.
Munien sijaan tänä pääsiäisenä maalataan tässä taloudessa sisäkattoja, seiniä ja ikkunanpokia. Jotain kevään merkkejä kuitenkin kuuluu remppahässäkänkin keskellä kunnioittaa:
kauden herkkuja |
Hilpsakkaa muuttoa, remppaa ja Pääsiäistä!
VastaaPoistaVaikka meillä on muuttamisesta jo yli vuosi, niin pakko tunnustaa, että vierashuoneessa asuu vieläkin muutama laatikko. No kun ei ole tarpeeksi kirjahyllyä. Joojoo, seliseli... :)
Pitkää pinnaa, on se uusi keittiö sitten taatusti kaiken odottamisen ja tuskailun arvoinen.
Kiitoskiitos! Projekti alkoi lupaavasti 40 asteen kuumeella, vaihtaisin sen kyllä mieluusti teikäläisen matkakuumeiluun;)
VastaaPoista