18.4.2011

Oluiset munakasmuffinit


Käväisimme jo jokin aika sitten viihtymässä Jyväskyläläisen ravintola Old Brick’s Innin järjestämässä olut ja ruoka –teemaisessa illanvietossa. Teemaltaan erinomaisen illan anti rajoittui kuitenkin hieman yksipuoliseen valikoimaan, sillä isännöivänä tahona toimi ravintolan lisäksi Sinebrychoff. Olin itse hieman pettynyt tarjolla olleisiin esimerkkeihin ruoan ja oluen toimivasta parittamisesta, mutta iltaa isännöinyt Kahrin Jukka tarjosi kuitenkin varsin mielenkiintoisia faktoja mm. erilaisista oluttyypeistä ja niiden valmistusprosesseista. (Lisää kyseisestä illasta voitte lukaista One Man Whisky Bar -blogista!) Illan ansiosta löysin myös tieni Sinebrychoffin pitämälle House of Beer –sivustolle, josta löytyy hauskan luonnepyörän lisäksi varsin mukavasti mm. olutta sisältäviä ruokareseptejä.

(vähän liiankin)helppo kevyesti humaloitu ale

Koffin kokkaajilta vohkin myös mainion idean oluen käytöstä munakasmuffineihin. Alkuperäisessä ohjeessa tilkalla Kronebourg-olutta maustetut ”munakasmuffinit” sisälsivät vain kermaa, juustoa ja kananmunia, minä kuitenkin askartelin muffineista hieman tukevammat omalla hyväksi havaitulla metodillani. Taikinaan lorotettava olut toimii kohottajana ja kuohkeuttajana, ja hedelmäinen humala keventää mukavasti juuston raskautta. (Katso myös olut-muffinien resepti!) Nämä maistuivat hyvin lämpöisenä iltapalana, mutta myös kylmänä aamiaisena.

Ja hei, muistakaahan, vielä on aikaa osallistua kuukauden ruokahaasteeseen maltaisten makujen teemalla!


maku ei onneksi ole yhtä synkeä kuin kuvan valaistus

Oluiset munakasmuffinit
(8-12 muffinia)

6 munaa
240 g juustoraastetta
1 dl spelttilesettä
2 rkl pellavansiemeniä
4 rkl seesaminsiemeniä
2 dl Brooklyn American Ale –olutta

Vispaa munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juusto, leseet, siemenet ja olut. (Varo, olut kuohahtaa!) Kaada munamassa kevyesti öljyttyihin (silikoni-)vuokiin ja kypsennä 200 asteessa 15-20 minuuttia kunnes muffinit ovat kohonneet ja pinta on saanut kauniin värin. Anna jäähtyä hetkinen ennen muffinien irrottamista vuoasta.

2 kommenttia:

  1. Hmmm, onkohan Bricks ketjuravintola, kun Tampereeltakin löytyy sellainen? Tosin mä oon kuvitellut sen olevan puhtaasti juottola. :-D

    Löydät blogistamme sinulle terveisiä!

    VastaaPoista
  2. Enpäs tiennytkään että Bricks on Tampereellakin- kyllä se jotain ketjua taitaa nykysin olla, aikanaan aloitti kuitenkin ymmärtääkseni itsenäisenä (pyörittäjät jo alusta vaihtuneet).. Ainakin juottolana paikka on mainio- keittiökin kun on yöhön auki!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...