6.11.2011

Soijapapuja ja suppilovahveroita intialaisittain

On aina hieman kyseenalaista väittää jotakin ruokaa intialaiseksi, mutta koska tämä sapuska on mukaelma kirjasta "Löytöretki Intian keittiöihin" löytyneestä reseptistä, annan mennä. Alkuperäisessä reseptissä käytettiin mustasilmäpapuja, joiden multainen maku sopii kirjan mukaan mainiosti tomaattien ja sienten kanssa. Koska kyseisiä papuja ei juuri nyt ollut käytettävissä, pataan päätyi aiemmin pakasteeseen keittelemiäni soijapapuja. Suppilovahveroita ei taida Intian suunnalla kasvaa(?), mutta varsin mainiosti ne intialaisten mausteiden kanssa tuntuivat sopivan. Kyseisiä sieniähän voi edelleen löytää syksyisestä metsästä, joten sesonkiruokaa tämäkin:

varsin täyttävää ja ravitsevaa kasvispöperöä mausta tinkimättä

Soijapavut suppilovahveroiden kanssa
(suunnilleen kuudelle)

1 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
1 kanelitanko
200 g keltasipulia silputtuna
4-6 valkosipulinkynttä hienonnettuna
400 g suppilovahveroita (tai muita sieniä)
400 g tomaatteja
2 tl jauhettua korianteria
2 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kurkumaa
1 tl cayenne-pippuria
350 g käyttövalmiita soijapapuja (tai muita papuja)
1-3 tl suolaa
2 rkl hienonnettua tuoretta korianteria

alan jo oppia korianterin saippuaiseen makuun

Kalttaa tomaatit, eli tee kuoriin ristiviillot, kasta ne kiehuvaan veteen ja poista kuoret. Halkaise kuorettomat tomaatit ja poista kaikki siemenet sekä kova kanta. (Tomaatin sisukset voi kokki syödä alkuruoaksi..) Kuutioi kuorettomat, siemenettömät tomaatit. Kuumenna rypsiöljy suuressa kasarissa ja paista siinä sipulia ja valkosipulia kanelitangon kanssa kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää kasariin hienonnetut sienet ja paista niitä kunnes kutakuinkin kaikki neste on haihtunut ja sipuli alkaa hieman ruskistua. Lisää sitten tomaattikuutiot, korianteri, juustokumina, kurkuma ja cayennepippuri ja hauduttele sapuskaa kannen alla kymmenisen minuuttia. Lisää sitten pavut ja korianteri, sekä suolaa- jos pavut on keitetty kasvisliemessä ja siten valmiiksi suolaisia, suolaa ei tarvitse ollenkaan niin paljoa kuin suolattomiin papuihin. Hauduttele kannen alla puolisen tuntia. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa. Jos kasarissa on vielä paljon nestettä jäljellä, kuumenna sitä hetki ilman kantta kunnes turha neste on haihtunut. Koristele papupata tuoreella korianterilla ja hämmästy kotimaisten sienien ja intialaisten mausteiden yllättävän suloisesta liitosta!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta yhdistelmältä. Intialaismaut, pavut ja suppikset. Kaikki herkkua :)

    VastaaPoista
  2. Ainakin tämä oli mahtavaa vaihtelua ihan vaan sipulin kanssa paistetuille ja kermalla höystetyille sienille, joita on tullut kyllä syötyä syksyn aikana ihan kyllästymiseen saakka:)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...