hehkulampun luoma sädekehä kiusauksella näyttää vähän friikiltä |
Punajuuri-vuohenjuustovuoka
(kaksi uunivuoallista)
2 kg punajuuria
700 g nauta-sikajauhelihaa (tai turvotettua soijarouhetta tai muuta jauhelihaa)
400 g pehmeää vuohenmaitojuustoa (tuorejuustoa, eli ilman sitä "kitti"pintaa, esim Chavrouxin pyramidit)
2 sipulia (n. 300 g)
2 rkl rypsiöljyä
0,75 dl punaviinietikkaa
2 rkl kuivattua rakuunaa
n. 2 tl rouhittua mustapippuria
n. 1 rkl suolaa
100 g pinjansiemeniä
4 dl kermaa
0,5 dl juoksevaa hunajaa
laatikkoruoat ovat niin kovin kuvauksellisia |
Kuori ja raasta punajuuret (yleiskoneen raastin on tähän pop, muuten sormet ovat punaiset vielä ylihuomennakin). Hienonna sipuli ja kuullota se öljyssä. Lisää sipulin sekaan punaviinietikka ja jatka kypsentelyä miedolla lämmöllä sekoitellen kunnes neste on haihtunut pannulta ja sipuli on karamellisoituessaan muuttunut kauniin vaaleanruskeaksi. Lisää sitten lämpöä ja kippaa pannulle sipulin sekaan jauheliha. Ruskista. Mausta suolalla, pippurilla ja rakuunalla (tarkista maku, saa olla vähän liiankin suolaista jotta suolaa riittää punajuurillekin). Nosta pannu pois liedeltä ja murenna lihan joukkoon vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi. Sekoita sitten lihaseos punajuuriraasteen ja pinjansiementen kanssa tasaiseksi ja jaa massa uunivuokiin. Lorottele päälle hunajaa ja kermaa. Paista 175 asteisessa uunissa noin kaksi tuntia. Nosta vuoka pois uunista ja anna vetäytyä ainakin vartti ennen kiusaukseen lankeamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!