oluen juojien taloudessa cocktaillaseista lähinnä syödään |
Siikaceviche
300 g siikafileetä
pikkuripsaus suolaa ja sokeria
parin limetin mehu
muutama aji cristal -chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
kourallinen pikkuruisia helmitomaatteja tai lohkottuja kirsikkatomaatteja
pieni punasipuli hienoksi hienonnettuna
loraus (pari rkl) hyvää kylmäpuristettua oliiviöljyä
pätkä kurkkua pieneksi kuutioituna
muutama mintunlehti hienonnettuna
Silppua siikafilee pieniksi paloiksi, purista päälle limetin mehu ja ripsauta sekaan hieman suolaa ja sokeria. Nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi. Sekoita sitten siian sekaan muut ainekset ja anna maustua vielä pari tuntia. Koristele limen tai sitruunan kuorisuikaleella ja tarjoile vaikkapa cocktaillaseista raikkaana alkuruokana.
Cocktail-laseista ruokakin maistuu paremmalta ;-)
VastaaPoistaTodellakin! :)
VastaaPoistaMistä löysit tuollasia aji cristal chilejä?
VastaaPoistaChilit löytyivät JKLn Sokoksen Mestarin Herkusta- jemmasin niitä myös pakastimeen, sillä ovat tosiaan loppukesän sesonkituote. Voipi olla, että nyt niitä on jo hankalampi löytää.
VastaaPoista