14.11.2011

Aloo gobi lantusta ja tofusta

Nyt kyllä vähän huijataan otsikolla. Aloo gobi on nimittäin oikeasti perunasta ja kukkakaalista valmistettu intialainen kasvislisäke. Kyllä tässä omassa tekeleessänikin kukkakaalia on, mutta sen lisäksi vain mausteet on lainattu alkuperäisestä reseptistä. (Aloo gobin resepti kirjasta "Löytöretki Intian keittiöihin") Ja kun arkiruokaa laittaessa on helpoin kokata kasvislisäke ja pääraaka-aine samassa kipossa, ei tätä voi enää kutsua kasvislisäkkeeksikään.. Joka tapauksessa, intialaisilla mausteilla saa supisuomalaisten juuresten makuun mainiota vaihtelua! Ja jos kyseiset mausteet maistuvat, kannattaa ehdottomasti kokeilla myös Jamie Oliverin innoittamaa juurescurrya. Nyt tosin taidan pitää hetken taukoa intialaisista mausteista, johan niitä onkin tullut ängettyä viime aikoina ruokaan jos toiseenkin..

väriä elämään

Aloo gobi lantusta ja tofusta
(neljälle)

3 rkl rypsiöljyä
1 tl mustia sinapinsiemeniä (tavallisetkin käy, niitä voi laittaa vähemmän)
pieni keltasipuli hienonnettuna
200 g lanttua pieninä kuutioina
1/2 tl kurkumaa
1 tl juustokuminaa
1 1/2 tl garam masalaa
muuutama kypsä tomaatti pilkottuna
2 tl hienonnettua/raastettua tuoretta inkivääriä
suunnileen kilon painoinen kukkakaali
2 tl hunajaa
paketti kylmäsavutofua kuutioituna
reilu desi vettä

Kuumenna öljy kannellisessa kasarissa, lisää sinapinsiemenet ja kuumenna kannen alla kunnes siemenet alkavat poksua hauskasti. Lisää sitten öljyyn lanttu ja sipuli ja paista kunnes sipuli alkaa ruskistua. Lisää seuraavaksi kasariin kurkuma, juustokumina, korianteri ja garam masala ja paista hetkinen. Lisää sitten tomaatit, inkivääri ja kukkakaali, jonka kukinnot on eroteltu ja varsi pilkottu. Kypsennä muutama minuutti ja lisää viimeiseksi tofu, hunaja ja vettä. Kypsennä kannen alla kunnes lanttu ja kukkakaali ovat kypsyneet. (Jos kasarin pohjalle on jäänyt liikaa nestettä, kypsennä sapuskaa viimeiset minuutit ilman kantta.)

2 kommenttia:

  1. Tykkään kanssa tuosta Löytöretki-kirjasta, kun siitä löytyy aina uusia hauskoja lähestymistapoja ihan tavallisille aineksille kuten porkkanalle tai kaalille.

    VastaaPoista
  2. Mulla on myös saman sarjan Löytöretki Kiinan keittiöihin- sitä on tosin tullut lueskeltua paljon vähemmän, ehkäpä siinä olisikin seuraaviin kokkailuihin inspiraation lähdettä!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...