vaihtelua arkihotkintaan syömäpuikoilla |
En ehkä julistaisi tätä reseptiä suurimmaksi suosikikseni, mutta tervetullutta vaihtelua perinteiselle "vähän mustapippuria ja ripaus suolaa"- tyyliselle maustamiselle marinadi tofulle kyllä tarjoaa. Kirjassa tofu kehoitetaan nautiskelemaan kuskusin kanssa, mutta itse wokkasin mukaan pakaste-wok-vihanneksia jotka maustuivat tofun marinadissa varsin maukkaiksi.
Vaikka käytin soijakastiketta vain kolmasosan ohjeen määrästä(!), ruoka oli siltikin omaan makuuni turhan suolaista. Voipi olla, että maustamattoman tofun käyttäminen savutofun sijaan sopisi ohjeen soijamäärälle paremmin, savutofu kun on itsessään jo suhteellisen suolaista..
kuumuus hulvautti mausteista mielettömän upean tuoksun keittiöön |
Taran-taran tofu
(neljälle)
2 pkt (á 270g) savutofua tai maustamatonta tofua (=käytin savutofua)
3 dl soijakastiketta (=laitoin vain 1 dl)
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
1 tl mustapippurijauhetta
1 tl chilijauhetta
1 rkl kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
2 rkl fariinisokeria
(ripaus sahramia) (=en laittanut)
3 rkl seesamiöljyä (=käytin paahdettua)
(2 rkl ruokaöljyä paistamiseen)
Kuutioi tofu ja marinoi sitä kaikkien muiden ainesten seoksessa yön yli. (Pieneksi kuutioidulle savutofulle tuntui hyvin riittävän muutama tunti) Ota tofut marinadista ja paista niitä kuumassa pannussa viitisen minuuttia. Kaada pannuun marinadi ja anna kiehua vielä viisi minuuttia. (Lisäsin tofun sekaan pussillisen jäisiä wokkivihanneksia pari minuuttia ennen marinadin lisäämistä.)
arjen pelastavat pakastevihannekset |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!