5.1.2011

Nauriskiusaus

Tämä ei ole millään lailla ihmeellinen herkkujen herkku vaan ihan perusruokaa arkeen. Halusin kuitenkin muistuttaa, että kiusauksiin voi välillä käyttää muutakin raaka-ainetta kuin perunaa! Esimerkiksi nauriita! Pikkuruiset kaskinauriit porkkanoiden kanssa maistuvat jo sellaisenaan mukavan makeilta, mutta halutessaan makuja voi voimistaa lisäämällä sekaan hieman hunajaa. Nauriita voi olla enemmänkin ja porkkanoita vähemmän. Tai toisin päin. Tai korvata osa muilla juureksilla.Tonnikalan tai kypsän lohen tilalle proteiiniksi passaa hyvin myös turvotettu soijarouhe tai ruskistettu jauheliha. Tai vaikkapa hirvipaistin jämät. Tai kylmäsavutofu. Ja taas tulee ihan vahingossa syötyä kotimaisia kasviksia!

kiusaukset on tehty lankeamista varten

Nauris-tonnikalakiusaus
(n. neljälle)

300g nauriita
300g porkkanoita
1 tölkki tonnikalaa öljyssä (tai n.150g muuta proteiinia)
150g sipulia
2 rkl hunajaa
2,5dl soijakermaa (tai kermaa/ kermaketta)
0,5dl smetanaa (tai kermaa/ kermaketta)
valkopippuria
mustapippuria
suolaa

mitä isompsi satsi, sen helpompi päivällinen seuraavinakina päivinä

Hienonna sipuli ja suikaloi juuurekset. Sekoita kerman ja smetanan sekaan mausteet (maista!). Sekoita sipuli, juurekset ja tonnikala (öljyineen) uunivuokaan, kaada maustettu kerma päälle. Paista 200 asteessa reilu tunti, anna vetäytyä hetkonen ja nauti pehmeistä mauista.

3 kommenttia:

  1. vitsit mullakin on pussi nauriita kaapissa. Tähänhän ne menisikin mainiosti. Kiitti vinksusta!

    VastaaPoista
  2. Huomenna nauriita kaupasta ja kokeiluun!

    VastaaPoista
  3. Kannattaa muuten nauriita kuoriessa maistaa jokaisesta pieni palanen! Joskus pussiin on saattanut eksyä yksi kitkerä yksilö joka voi pilata väkevyydellään koko ruuan..

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...