31.10.2010

Piimä-cotta ja porkkanahilloke


Kermahyytelö on ihanaa! Vaikka ateria olisi ollut kuinka raskas tahansa, pieni annos panna cottaa ja raikkaita marjota tai hedelmiä mahtuu jälkiruokamahaan aina! Vaniljatangolla maustettua pannacottaa marsala-marinoiduilla mansikoilla tai valkosuklaa-pannacottaa vadelmilla tai kookosmaitoon tehtyä versiota limellä maustetulla omenakompotilla tai mitä vaan! Löysin mainiosta Tessa Kiroksen keittokirjasta ”Hillasoilta oliivilehtoihin – ruokaohjeita maailmankylästä” (WSOY 2006) reseptin piimään tehdystä vanukkaasta. Kirjassa piimävanukkaan kanssa tarjotaan vesimeloni-ruusunlehtihilloketta, mutta itseäni houkutteli kokeilla onnistuisiko hieman suomalaisemman hillokkeen keittely makeista porkkanoista.

Piimähyytelö
(4-6 annosta)

4 liivatelehteä
2dl kermaa (alkuperäinen ohje 2,5dl)
100g sokeria
2tl aitoa vaniljasokeria tai vaniljatanko (alkuperäisessä ohjeessa vanilja-aromia)
5dl piimää (alkuperäinen ohje 4,5dl)

Laita liivatelehdet väljään kylmään veteen likoamaan. Keitä kattilassa kermaa, sokeria ja vaniljaa kunnes sokeri on kokonaan sulanut. Ota kattila pois liedeltä ja sekoita kuumaan kermaan liivatelehdet joista vesi on puristeltu pois. Anna jäähtyä hetkisen, sekoita välillä. Lisää seokseen piimää ja sekoita kunnolla. Jaa seos suoraan kauniisiin annoslaseihin, taikka vuokiin joista valmiin hyytelön voi kumota lautasille. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Mikäli haluat kumota hyytelön, kasta annoskupit nopeasti kuumaan veteen ennen kumoamista.

joku voisi luulla etteivät piimä ja porkkana ole jälkiruokaa
Porkkanahilloke

300g makeita porkkanoita
1,5dl appelsiinimehua
1dl vettä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 appelsiinin kuori raastettuna
60g hillo-marmeladisokeria

Pilko porkkanat pieniksi kuutioiksi, raasta sekaan sitruunan ja appelsiinin kuoret ja keitä appelsiinimehun ja veden seoksessa kannen alla pehmeiksi. Lisää sekaan hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä kymmenisen minuuttia. Anna jäähtyä, tarjoa piimävanukkaan kanssa.


vaihtelua mansikkahillolle

3 kommenttia:

  1. Tää kuulostaa mielestäni hieman houkuttelevammalta kuin edellämainittu nauriskakku, josta kyllä ennakkoluulot ottavat voiton. Tuliko tästä ehkä hieman pääsiäismäinen maku? Jostain syystä yhdistin sen pääsiäismakuihin ^^

    VastaaPoista
  2. No pääsiäisen värinen ainakin! Hapanta ja makeaa, mikä ettei tällä pääsiäisfiiliksiäkin saa- hätäilin tosin porkkanoiden kanssa jotka jäivät himppasen turhan kiinteiksi- seuraavaan erään hienommaksi pilkotumpi rakenne ja pidempi kypsennys.

    VastaaPoista
  3. Aika mielenkiintoinen resepti. Nappasen tämän kyllä talteen arkistoihin, jos saisin joskus aikaiseksi kokeilla :)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...