26.10.2010

Sipsit juureksista eli palaneen käryä

En kerta kaikkiaan pysty vastustamaan suussasulavan suolaisia ja rasvaisia perunalastuja joita dipataan ihanan addiktoiviin E-koodillisiin ”lisää vain kermaviili”-dippisekoituksiin. (Luonnollisesti aloitamme vähintään kerran kuussa sipsilakon.) Sunnuntai-iltana päätin kokeilla tehdä herkut itse.

Jos perunaa ei jääkaapissa ole, otetaan porkkanaa, punajuurta ja lanttua, höylätään niistä oikein ohkaisia lastuja, kuivataan talouspaperilla ja uppopaistetaan rypsiöljyssä. Nostellaan pihdeillä kuivumaan talouspaperin päälle ja ripsutellaan päälle suolaa. Helposti hyvää! 

vasemmalla porkkanaa, oikealla punajuurta ja takana lanttua. ja kauniita hiiltymiä!
Hah. Homma olikin yllättävän vaikeaa. Jotta sipseistä saisi rapeita muttei palaneita, öljyn pitäisi olla sopivan kuumaa ja lastujen sopivan ohuita. Lopputuloksena käryävän öljyn katku koko asunnossa, hiiltyneitä juureksenpalasia ja raaka-aineiden hukkaprosentti noin 95. Ne harvat onnistuneet olivat kyllä ihan älyttömän hyviä, erityisesti punajuuri!

Oppimiskokeilun tuloksena päätin vakaasti joskus vielä onnistua juuressipsien askartelussa. Iltalenkin suuntasin kuitenkin lähikaupan sipsihyllylle..

4 kommenttia:

 1. Täähän on ihan puhdasta hepreaa mulle, mutta yllättävän nautinnollista lukea. Ihana, miten fiisas oot, saatat olla mun uus idoli. Hitto, mitä ruokia, oon itse asiassa maistanu punajuurisipsejä, ne ON ihan hyviä!
  Pusmoix!

  VastaaPoista
 2. Oliko sinulla öljyn lämpötilan mittaamiseen mittaria? Se on ihan kätevä, jos ei friteerauskeitintä ole. Minä teen kaikki öljyhommat ulkona, en sisälle halua sitä käryä ja pelkään paloakin kohtuullisesti. Mutta ajatus noista juureslastuista jäi kyllä itämään, niitä pitää kokeilla! Miten mahtaisi bataatti toimia? Se on aika makea, voisi olla vinkeä maku siinä, paahdettunahan se on parempaa kuin suklaa.

  VastaaPoista
 3. Sulla niin pitäisi olla kaasuliesi! :) Milloin meinasit sijoittaa? hih

  Tänne ois myös kiva saada arvosteluja ravintoloista joissa käyt, koska uskoisin sun kritiikin olevan aika rakentavaa ja kiinnität niin hyvin huomiota esim. maustukseen, tuoreuteen ja koostumukseen.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Katrinsessa <3

  Kyllä lämpömittari on ihan ehdoton! Sähkölieden kanssa ongelmana vaan tuppaa olemaan ettei lämpöä saa laskettua eikä nostettua tarpeeksi nopeasti. Bataatti olisikin varmaan aika mainio, se vielä kypsyisikin nopeammin kuin esim. tuo punajuuri! Pistähän Uusano kommenttia jos joskus testaat!

  Ja Milka: kaasuliesi hankitaan sitten seuraavaan kotiin, samoin kuin arkkupakastin, olut/viini-kaappi, hillokellari jne.. (opintojen päättymistä odotellessa) Ravintola-arvostelut pidän mielessä, täytyy tosin todeta että opintotuen ja asuntovelan yhdistelmä ei ikävä kyllä juuri nyt hirveästi kannusta testaamaan niitä ravintoloita joissa oikeasti tykkäisin käydä..

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...