22.11.2010

Munakasmuffinit kuivatuilla tomaateilla

Nämä näyttävät hieman muffineilta mutteivät niitä ole. Nämä maistuvat hieman munakkaalta mutteivät ole kyllä sitäkään. Kyseessä on kuitenkin näppärä aamiaispaketti: pieni ja helposti syötävä suupala joka sisältää paljon hyvää energiaa ja mm. kuituja, mutta vain suhteellisen vähän hiilihydraatteja. Ja makua mielettömän aromaattisista tomaateista! Omien ”munakasmuffinieni” tomaatti oli äitini itse kuivaamaa kotimaista tomaattia, mutta yhtä hyvin toimivat tölkitetyt aurinkokuivatut tomaatitkin. Osan juustoraasteesta voi korvata fetalla tai parmesanilla ja osan tomaateista vaikkapa paahdetuilla paprikoilla tai karamellisoiduilla sipuleilla. Taikinaan voi myös lisätä auringonkukansiemeniä ja leseet vaihtaa vaikkapa sokerijuurikaskuituun. Ruokaisuutta saa lisää vaikka palvikinkkusuikaleilla jne jne.. Variointimahdollisuuksia riittää!

kotimaisia tomaatteja kuivattu talven varalle kuivurilla

Munakasmuffinit kuivatuilla tomaateilla
(12 kpl)

6 munaa
80g kuivattua tomaattia + 0,5dl oliiviöljyä (tai aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä)
0,5dl vehnäleseitä
0,25dl pellavansiemeniä
0,25dl kuorimattomia seesaminsiemeniä
150g juustoraastetta
mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua timjamia

silikonista vuokaa ei tarvitse edes voidella, hyvin irtoavat!

Vatkaa munat ja lisää muut aineet. Jos käytät kuivattuja tomaatteja, anna niiden pehmetä hetken öljyssä ennen taikinaan sekoittamista.  Jaa taikina silikonisiin muffinivuokiin ja paista 200 asteessa n. 15min.

söisikö aamiaiseksi munakasta vai muffineita..?

Herkuttele lämpimänä tai kylmänä- ihanaa esim. rucolan kanssa!

2 kommenttia:

  1. Hauskoja ja helppoja, kiitos ihanainen reseptistä ja ideoista :) Tämän takia piti ihan marssia kauppaan toteuttaa pitkäaikainen unelma, muffinssivuoka ;) - ehkä näitä tai muita herkkuja joskus saisi ihan kokin itsensä tekeminä?

    VastaaPoista
  2. Yritin just miettiä milloin viimeksi olisin tehnyt tuossa vuoassa oikeasti muffinsseja- ei mitään muistikuvaa! Silti se on käytössä joka viikko- hyvä hankinta:) (oon niin laiska leipuri, että teen mahd. sämpylätkin vaan lusikoimalla taikinan tuohon vuokaan..) Ja poiketkaahan vaan JKLään joskus;)

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...