17.12.2011

Sinihomejuustotäytteinen possunfile ja karamellisoitua omenaa ja sipulia

Oletteko koskaan miettineet, mitä tapahtuu niiden joulukinkuiksi teurastettujen possujen etuosille? Siis oikeasti! Kuka syö etuselät, lavat, niskat ja muut, kun joulupöytään himotaan vain kannikkaa? Päätin ottaa projektiksi pelastaa meidän joulukinkuksi päätyvän viljaporsaan muutkin osaset- tänäänkin aamiaiseksi syötiin etuselästä askarreltuja makkaroita.. Tässä tosin saattaapi käydä niin, että sikakiintiö tulee täyteen jo ennen aatonaaton kinkunpaistajaisia. Makkarareseptikin on tulossa, mutta laitetaan nyt sitä ennen helppo ja herkku resepti sisäfileelle. Kaikessa yksinkertaisuudessaan sapuska maistui myös minulle, vaikken koskaan ole arvostanutkaan sikaa fileenä. Huomionarvoisinta tässä annoksessa oli ehkä tuo ihana omena-sipulimöhjö, joka passaisi taatusti myös joulun välipäivien kinkunrääppiäisiin.

juustotäytteistä sikaa omenoiden kera

Sinihomejuustotäytteinen porsaan sisäfilee

possun sisäfilee (meillä 600g)
170 g sinihomejuustoa
120 g smetanaa
1 tl kuivattua salviaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
ruokalusikallinen rypsiöljyä

puolikkaat on helpompi täyttää

Poista fileestä kalvot. Tökkää fileen keskelle, pitkittäissuuntaisesti, ohuella ja terävällä veitsellä reikä. (Helpottuu jos jaat fileen ensin kahteen osaan.) Sekoita murustettu sinihomejuusto smetanaan, mausta salvialla. Änge sinihomejuustomössö fileen sisään sormin/ lusikalla/ pursotinpussilla. Sulje fileen pää hammastikulla. Paista fileeseen kaunis pinta rypsiöljytilkassa paistinpannulla, hieraise sitten fileen pintaan suolaa ja mustapippuria. Nosta uunivuokaan, tökkää lihaan lämpömittari ja paista 175 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on 75 astetta. Anna vetäytyä vartti folion alla. Siivutus kannattaa tehdä vasta omalla lautasella, ettei juustoherkku karkaa fileen sisältä leikkuulaudalle.. Tarjoa possua esimerkiksi ihanan omena-sipulipaistoksen kanssa.

aromaattinen rosepippuri rakastaa omenaa

Omenoita ja sipulia

1 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
2 suurehkoa sipulia
2 suurehkoa omenaa
1/2 dl hunaja-valkoviinietikkaa
1 dl vettä
1 rkl ruokosokeria
1 tl rosepippuria
suolaa myllystä

Hienonna sipuli ja kuullota se öljyn ja voin seoksessa. Viipaloi omena ohuksi viipaleiksi ja lisää pannulle sipulin kanssa. Kippaa pannuun etikka ja kiehauta se. Jatka paistamista matalalla lämmöllä, välillä sekoitellen, mahdollisimman pitkään. Lisää tarvittaessa vettä sen verran, ettei herkku pala pannuun kiinni. Kun sekä sipulit että omenat alkavat olla lähempänä hilloa kuin viipaleita, lisää sekaan ruokosokeri, rosepippuria ja hieman suolaa. Kuumenna vielä viitisen minuuttia ja tarjoa esim. possun kanssa.

ihana lisäke liharuoille

3 kommenttia:

  1. Nam, kun näyttää hyvältä! (:

    VastaaPoista
  2. Ja jos haluaa juhlan kunniaksi oikein hifistellä, niin reilu loraus calvadosta sipuli-omenien sekaan nostaa herkun ihan uusiin sfääreihin!

    VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...