30.12.2011

Resepti onneen


Vuoden vaihtumisen kunniaksi päätin jakaa yhden tarkoin varjellun reseptin pohjattomasta keittiön pöytälaatikostani. Asia on nimittäin sillä lailla, että jos elämä ei ymmärrä tarjota tarpeeksi herkkuja, sen kuin vain tekee ne ihan itse!


Resepti onneen
(valmistetaan jaettavaksi)

muutama pieni pettymys
yksi katkera kyynel
hyppysellinen harmia
maltillinen mahalasku
roiskaus rohkeutta
tippa yllytyshulluutta
pätkä päättäväisyyttä
suuri sylillinen hellyyttä
rajattomasti rakkautta
jokunen riemunkiljahdus
roppakaupalla röhönaurua
parvi vatsanpohjan perhosia
ystävyyden verkko
intohimojen liekki

Otetaan muutama pieni pettymys, yksi katkera kyynel, hyppysellinen harmia ja maltillinen mahalasku. Pureskellaan palasiksi ja siivilöidään syntyneestä seoksesta jalostunut ja vahvistunut itsetunto. Parannetaan itsetuntoa roiskauksella rohkeutta, tipalla yllytyshulluutta ja pätkällä päättäväisyyttä. Lisätään suuri sylillinen hellyyttä ja rajattomasti rakkautta. Maustetaan jokusella riemunkiljahduksella, kauhotaan joukkoon roppakaupalla röhönaurua ja viimeistellään vielä reilulla parvella vatsanpohjaa kutittelevia perhosia. Kääräistään ystävyyden vahvaan verkkoon ja kuumennetaan intohimojen liekillä. 


Sitten vain annetaan seoksen kypsyä omalla painollaan, liikoja analysoimatta. Kauhotaan kiitollisuudella ja nautiskellaan arvostaen ihan joka ikisen raaka-aineen keitokseen tuomaa rikkautta. Tämän herkun aromit vain paranevat vanhetessaan, ja mahdolliset odottamattomat sattumatkin muovaavat makua aina vain ainutlaatuisemmaksi!

Unohtumattomia, nautinnollisia ja kaiken kaikkiaan hykerryttävän onnellisia makuelämyksiä uuteen vuoteen! 


4 kommenttia:

 1. Ihanaa ja onnelista uutta vuotta Sinulle - ihana resepti :)

  VastaaPoista
 2. Hyvää uutta vuotta Ahmija!

  VastaaPoista
 3. Ihana ihanampi tämä! :) Tämän rinnalla kalpenevat kaikki jonninjoutavat uudenvuodenlupaukset ja tyhjiin raukeavat toiveet =) Reseptisi on Elävän elämän resepti!

  Suur kiitos päiväni piristämisestä ja reseptisi-kaltaista vuotta 2012! :>

  VastaaPoista

Ihastuttiko? Vihastuttiko? Jätäthän jäljen käynnistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...